Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/19018580 www.bgdnes.bg

Легендата Мартин Камбуров за драмите на "Лаута": "Локо" трябва да е над всичко!

Пловдивският "Локомотив" трябва да бъде над всичко!

С този призив легендата на "черно-белите" Мартин Камбуров се обърна към онези, които милеят за клуба, в разгара на скандала, разклатил из основи "Лаута".

"Нужно е да се намери начин в "Локо" да се излезе най-после от тази спирала на взаимни обвинения", категоричен е голмайстор №1 в елита на България. Мартин Камбуров, който беше част от шампионския състав на "смърфовете" през 2004 г., в момента не се занимава с футбол, но продължава да следи събития в любимия спорт.

Реклама

В "Локо" разправиите между ръководството на клуба и треньорския щаб в лицето на Любослав Пенев не спират.

Собственикът Христо Крушарски публично напада Ел Голеадор, но не го уволнява. Твърди се, че причината за това е тлъстата неустойка, която е заложена в договора му. Според неофициална информация, ако Пенев бъде предсрочно освободен от ръководството, то клубът ще му дължи шестцифрена сума.

Раздорите на "Лаута" са на всички фронтове - между фенове, собственик, директори и треньор. Спортният директор в оставка Илко Пиргов заяви, че Пенев идва 25 минути преди тренировка и 30 минути преди мач. И че това не е приемливо за институция като "Локомотив". Отговорът на треньора на закъсня.

"Аз като старши треньор имам пълното право да определям часовете и времетраенето на всяка тренировка - заяви Пенев в декларация. - Всеки ден съм с момчетата и моя екип на базата. Не приемам някой да ми се меси в работата и да ми говори за професионализъм. Всеки един разбор, анализ и тренировъчно занимание винаги са започвали с точност до минутата и са продължавали толкова, колкото е необходимо. Свидетели на това са самите футболисти и моите помощници. Ако Илко Пиргов има въпроси около моя договор, нека да иска обяснение от началника си Христо Крушарски."

Как ще продължи войната на "Лаута", предстои да разберем, а следващия мач на "Локо" (Пд) е гостуване на шампиона "Лудогорец" в неделя.

Четете още

"Локо" (Пд) няма да уволнява Любо Пенев

"Локо" (Пд) няма да уволнява Любо Пенев

Любо Пенев с КЪРВАВО ПИСМО

Любо Пенев с КЪРВАВО ПИСМО

Реклама
Реклама
Реклама