Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/19085424 www.bgdnes.bg

Десподов се цани за трансфер

*Куп европейски клубове го следят

*Капитанът на националния тим не иска да е резерва в ПАОК, моли да го продадат

Футболист №1 на България за последните три години Кирил Десподов ще бъде наблюдаван от куп международни мениджъри по време на срещите с Люксембург и Северна Ирландия. Нападателят на ПАОК е един от най-конвертируемите играчи на трансферния пазар.

Реклама

От една страна, не е твърде скъп - цената му е около 7 милиона евро. В "златна" футболна възраст е, на 27 години. Същевременно той не е доволен от статута си на резерва в гранда от Солун и вече намекна, че иска да бъде трансфериран. Това дава надежди на редица европейски клубове, че могат да го привлекат в редиците си още тази зима. Трансферният прозорец отваря през януари.

Предстоящите сблъсъци на "лъвовете" в Лигата на нациите са идеална възможност на скаутите да се информират за моментната форма на българина. Допълнителен плюс във визитката на Десподов е, че носи капитанската лента на България. До момента талантът от град Кресна е изиграл 51 двубоя за трикольорите, в които е отбелязал 15 попадения. Той ще е допълнително мотивиран за силно представяне още в съботната среща с Люксембург, надявайки се да заиграе в силен клуб след Нова година.

Десподов стана шампион на Гърция през миналия сезон. Сега тимът му отново е на върха, но той рядко започва на терена от първата минута. Двуглавите орли спечелиха през уикенда с 2:0 гостуването си на "Левадиакос" oт седмия кръг. Киро се появи в игра едва в 72-рата минута. Капитанът на родните национали влезе от пейката и в градското дерби с "Арис" преди седмица, загубено с 0:1. Ръководството на ПАОК тогава глоби Десподов и останалите му съотборници заради слабото представяне. Българинът все още няма отбелязан гол в гръцкия шампионат този сезон.

Четете още

Илиан Илиев: Внимавайте за Барейро!

Илиан Илиев: Внимавайте за Барейро!

Лафчис скочи на ПАОК: Пускайте Десподов повече!

Лафчис скочи на ПАОК: Пускайте Десподов повече!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама