Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/19152001 www.bgdnes.bg

Филмът за Гунди надъхал играчите на "Левски" за победата над ЦСКА

Старши треньорът на "Левски" Станислав Генчев заяви, че е пуснал част от филма "Гунди - Легенда за любовта" с цел мотивация у играчите. "Сините" удариха с 1:0 ЦСКА-София в голямото футболно дерби в България.

Първо искам да поздравя феновете, които изпълниха стадиона и усещахме тяхната подкрепа напълно. Не започнахме добре, имаше повече напрежение от нужното. През второто полувреме имаше един отбор на терена, желаехме по-силно победата. На играчите им пуснах малка част от филма на Гунди, че няма да предаде тези хора. За мен беше важно всеки да е на максимума на възможностите си. За мен денят е по-специален, защото голямата ми дъщеря Жизел има рожден ден, навършва 19 години".

Реклама

„Първо ние сме отбор, който не е направил два поредни негативни резултата. Бях сигурен, че момчетата ще реагират. Най-важно е отборът да се развива. Най-важно е да има дисциплина. Нямаше да е приятно да загубим два пъти подред, но днес заслужавахме повече победата".

„През второто полувреме имаше какво да се желае също. Днес имахме достатъчно ситуации, които можеше да завършим по-добре".

Генчев говори и за травмата на Келиан ван дер Каап, извадила го от групата: „Той имаше проблеми още миналата седмица, тази започна да тренира, спестявахме му някои упражнения. Вчера напусна с проблем в коляното, може да се наложи операция. Искам да поздравя Макун, който игра на обезболяващи и помогна, за да излезем победител. Тренира само вчера".

„Изключително запомнящ се момент за мен. Всеки треньор иска да е в това дерби, аз не правя изключение. Пълен стадион, прекрасна атмосфера, двата най-подкрепяни отбора, а мачът завърши и с победа".

„Аз не искам да говоря повече за ЦСКА. За мен е важно да постигаме всеки мач победа и да скъсим дистанцията от Лудогорец", завърши Генчев за амбициите на „сини" и „червени".

„Със сигурност момчетата са доста изтощени от победата. Наградих ги с почивен ден утре, но от понеделник започваме работа", продължи треньорът.

Реклама

„Не е нужно да се доказвам пред специалистите. Кой какво е видял е друг въпрос. Макун, който по принцип е левичар, игра отдясно и изигра перфектен мач".

„На него също му прави чест (б.р. – Кристиан Димитров) – сряда и четвъртък беше на инжекции за тактическите тренировки, които бяха важни. Надявам се да няма контузии при Кристиан Димитров и Кристиан Макун. Моето желание е да има шестима защитници – пет на добро ниво и един по-млад", завърши Генчев.

Четете още

Димитър Маринов: Бербатов е като Гунди

Димитър Маринов: Бербатов е като Гунди

Влакът от филма за Гунди тръгва днес от Централна гара

Влакът от филма за Гунди тръгва днес от Централна гара

Дъщерята на Боян Расате фенка на Гунди, продава тениски с лика на легендата

Дъщерята на Боян Расате фенка на Гунди, продава тениски с лика на легендата

Младият Емил Димитров влюбен в състудентка

Младият Емил Димитров влюбен в състудентка

Реклама
Реклама
Реклама