Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/19187902 www.bgdnes.bg

На "Лудогорец" съдията му пречи

Български фенове мятат бутилки, викат: "Мафия"

Цялата вина за загубата на "Лудогорец" с 0:2 от "Андерлехт" в Брюксел в третия им мач от турнира Лига Европа носи реферът Филип Глова. В това са убедени всички в щаба и състава на "орлите". Поражението праща "зелените" отвъд първите 30 в класирането на втория по сила евротурнир. С победата си белгийският гранд събра пълен комплект от 9 точки. "Лудогорец" е само с една.

Малко преди да измине половин час от мача, тимът от Разград остана с 10 души на терена. Кайо Видал бе задържан за фланелката край тъчлинията, но в яда си посегна с лакът и удари в лицето Дегрееф. След консултация с ВАР бразилецът, първоначално получил само жълт картон, бе изгонен. Видимо изнервени, футболистите на Игор Йовичевич оспорваха всяко решение на рефера Глова. С официално предупреждение се "отчете" и самият хърватски треньор. При първия картон от поредицата феновете на "зелените" започнаха да мятат бутилки от трибуните на "Лото парк". В даден момент играчите на българския тим се наложи да усмиряват привържениците си.

Реклама

Според старши треньора на "Лудогорец" съдията е показал различен критерий спрямо ситуациите в мача.

"Съдията обаче показа различен критерий в отсъжданията си - коментира Йоветич. - До 30-ата минута ние контролирахме мача, имахме добър баланс в атака и защита, но червеният картон промени всичко. След това стана много трудно с човек по-малко. В крайна сметка съдията затова е съдия, за да реши как да подходи в тези ситуации. Сто процента има експерти в България, които да видят как бяха отсъдени конкретни ситуации. Ние трябва да се научим да контролираме емоциите си, както аз, така и играчите. Горд съм от отбора. Това е начинът, по който искам да изглежда. Да се състезава и да се надиграва със съперниците във всеки мач. Да играеш 70 минути с човек по-малко на това високо ниво е доста трудно. Казах и в съблекалнята, че съм много доволен от момчетата. Бяхме много близо до равния резултат с този гол, който ни отмениха."

Четете още

Датчани и пълен стадион стряскат "Лудогорец"

Датчани и пълен стадион стряскат "Лудогорец"

Гадже на вратар от "Лудогорец" омая журито в "Гласът на България" (Видео)

Гадже на вратар от "Лудогорец" омая журито в "Гласът на България" (Видео)

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама