Реклама
https://m.bgdnes.bg/krimi/article/17452328 www.bgdnes.bg

Дъщерята на Демби проговори!

  • Димитър Вучев излежава 6-годишна присъда в Софийския централен затвор
  • Нищо не може да разклати връзката с баща ми!

"Нито едно от нещата, които сме преживели, по никакъв начин не е повлияло на отношенията с баща ми!" Това каза ексклузивно пред "България Днес" дъщерята на Димитър Вучев-Демби Мари Вучева по повод 6-годишната присъдата, която излежава в момента баща й в Софийския централен затвор.

Реклама

На въпрос дали е знаела, че татко й се е укривал близо 3 години в Рим, Италия, след като чува присъдата си, наследничката на Демби загатна, че е била наясно къде е и е поддържала контакт с баща си.

"Откакто съм се появила на този свят, не съм спирала да поддържам връзка с баща ми. Връзката баща-дъщеря е много силна и нашата е точно такава!", категорична е младата Мари.

"България Днес" се свърза с наследничката на Вучев по повод информацията, изнесена от Софийската районна прокуратура, че Демби е бил заловен в Рим през ноември миналата година. Още тогава е бил екстрадиран тихомълком и е приведен в кауша в столицата, където вече излежава присъдата си от 6 години. Наказанието на Демби влезе в сила още през 2021 година.

Демби бе на подсъдимата скамейка заради коноп и прекурсори за близо 15 бона, намерени при тараш в дома му. Това се случва през 2014 година. Дрогата е открита при повторното претърсване. При първата акция ченгетата не намират нищо незаконно. Понеже се стъмва, отлагат действията за следващата сутрин. Според Вучев през нощта някой е подхвърлил наркотиците, защото къщата не е запечатана по правилата.

Освен за дрогата Димитър Вучев се сдобива и с обвинение за нападение над униформен. Според разследващите в суматохата Демби се обадил на половинката си: "Хванаха ме, чисти всичко". Демби е вързан с белезници, но успява да включи джиесема си на високоговорител. Като чува това, полицай Светослав Гигов запушва устата на задържания, но Демби го захапва за ръката. Служителят на реда си вади медицинско за лека телесна повреда и става граждански ищец по делото.

Реклама

По случая с дрогата са погнати още жената на Демби - Милена, Любомила Колева и Теодор Бакалов. През февруари 2019 година подсъдимите дами се признават за наркодилърки и сключват споразумения. Половинката на Демби прави сделка с прокуратурата за 1 година и половина условно с 3-годишен изпитателен срок. Любомила отнася 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Две години по-късно Демби получава 6 години решетки, но се омита, преди Върховният касационен съд да се произнесе и се укрива в Рим, както стана ясно преди дни.

За Демби се носят легенди още от 90-те години. Той е сочен за един от доверените хора на разстреляния през 2001 г. на остров Аруба сикаджийски бос Поли Пантев. През годините Демби оцелява в цели три атентата срещу него. Вучев е един от основните свидетели в делото срещу Златомир Иванов-Баретата.

Демби влиза в криминалните хроники и през ноември 2016 година. Тогава попада в ареста заради кражба с взлом в Холандия. Заедно с него е сгащен и друг познайник на родната полиция - Коваленко Коваленков. Шефът на Националната полиция Христо Терзийски съобщава тогава, че Димитър Вучев има 11 криминални регистрации за различни престъпления, предимно за наркотици.

 По стъпките на татко

С година и половина условна присъда се измъкна синът на Димитър Вучев-Демби за грабеж и потрошено такси. Заради чистото си съдебно минало и направените самопризнания Мигел Вучев се размина с максималното предвидено от закона наказание от 10 г. затвор, научи "България Днес".

Екшънът с наследника на Демби се разиграва на кръстовището на улиците "Митрополит II Зографски" и ул. "Синьо лято" в столичния кв. Симеоново на 14 септември около 17 часа. Тогава 21-годишният Мигел Вучев заплашва таксиметров шофьор с репликата: "Давай парите!", и изтръгва от ръцете му 25 лева. Сяда зад волана на колата и изчезва с мръсна газ. Часове по-късно таксито е намерено изоставено на паркинга пред спортна зала "Христо Ботев" в Студентски град. Според данните на разследването колата е задигната с оригиналния й ключ. При огледа на открития автомобил са установени щети, които се предполага, че са нанесени от Вучев-младши. Жълтият автомобил е със счупено странично дясно огледало и вдлъбнатина на задния десен калник, разкриват разследващи.

Четете още

Демби е зад решетките, заловиха го в Рим

Демби е зад решетките, заловиха го в Рим

Демби пласира календар със Сталин

Демби пласира календар със Сталин

Демби и жена му на съд за дрога
Демби и жена му на съд за дрога

Демби и жена му на съд за дрога

Реклама
Реклама
Реклама