Реклама
https://m.bgdnes.bg/krimi/article/18244129 www.bgdnes.bg

Охранители бият пациент на болница, той умира

Гражданин на Великобритания е починал в пловдивска болница преди два дни при неизяснени обстоятелства. Това съобщава TrafficNews.

Мъжът дошъл в болницата с оплаквания за силно главоболие, световъртеж и други. Бил приет в спешното, където са го прегледали и му включили система.

Реклама

След като са му направени изследвания, лекарите са го изписали. Чужденецът обаче не искал да си ходи, тъй като продължавал да настоява за допълнителна медицинска помощ, като обяснявал, че не се чувствал добре.

Той като отново се опитал да влезе в Спешното, дежурните се обърнали към охраната и мъжът бил изведен от болницата.
Той продължил да настоява да се върне и на място са пристигнали още няколко екипа на охранителната фирма, която осигурява охраната на болницата.

Охранителните камери на входа са заснели как мъжете в униформи пресичат опитите на чужденеца да влезе обратно вътре. Те го блъскат и удрят, а единият го хваща и с един удар го запраща на земята.

Сцената се разиграва пред десетина души, които явно са на свиждане на свои близки.

Впоследствие англичанинът отново е приет и настанен в болницата. Няколко часа по-късно обаче той умира. По първоначални данни от инфаркт.

За случая е уведомена прокуратурата и е образувано досъдебно производство. Назначени са множество експертизи, включително и токсикологична.

Разследването трябва да изясни дали в случая има допусната лекарска грешка и дали агресията, проявена от охранителите е влошила състоянието на пациента.

Четете още

Април - месецът на мафиотските убийства

Април - месецът на мафиотските убийства

Ченгета пребиха българин в Охрид

Ченгета пребиха българин в Охрид

Перничанин трепе пастир с бухалка

Перничанин трепе пастир с бухалка

Ченге е отвлечено и пребито в София

Ченге е отвлечено и пребито в София

Реклама