Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/18295094 www.bgdnes.bg

Пуснаха Нико Тупарев от ареста!

Според Темида няма доказателства за извършено престъпление

Пуснаха Нико Тупарев от ареста! Това реши Софийският градски съд.

Темида освободи известния телевизионен продуцент Никола Тупарев, известен като Нико Тупарев, защото според магистратите няма данни за извършено престъпление, както твърди прокуратурата. 

Само длъжностно лице може да е автор на длъжностно престъпление, а Нико Тупарев не е такъв. Той е само съдружник във фирмата "Лайм" ООД, но не е бил неин управител. Няма и доказателства сам да си е превел 1,4 млн. лева, както твърди прокуратурата. Това реши Софийският градски съд и пусна на свобода без мярка за неотклонение известния продуцент. 

Реклама

Решението на съда бе взето близо час след началото на заседанието. Съдът го освобождава без никаква мярка. Предстои решението да бъде обжалвано пред Апелативния съд в столицата.

Софийска градска прокуратура /СГП/ обвини продуцента Нико Тупарев в присвояване на 1 441 000 лв. от фирма, на която той е собственик. Според странният акт на държавното обвинение, парите са били "източени" от сметката на дружество, в което Тупарев е съдружник. Оказва се, че Тупарев не е имал такива правомощия, тъй като по това време той не е бил управител. Само управителят на дадена фирма може да нарежда преводи. Това бе и причината Тупарев да бъде освободен незабавно от килията.

"На 11.03.2020 г., на 01.04.2020 г. и на 16.09.2020 г. обвиняемият Тупарев е наредил превод от сметки на търговското дружество в две банки към собствената си банкова сметка в една от тези две банки, без да е взето решение от Общото събрание на съдружниците на дружеството за разпределяне на печалба от дейността му. Присвояването е в особено големи размери и представлява особено тежък случай". Това се казва в официалното изявление на прокуратурата.

Четете още

ИЗВЪНРЕДНО! Арестуваха Нико Тупарев

ИЗВЪНРЕДНО! Арестуваха Нико Тупарев

ПРОДУЦЕНТСКИ СКАНДАЛ! "Денсинг старс" с крадена реклама

ПРОДУЦЕНТСКИ СКАНДАЛ! "Денсинг старс" с крадена реклама

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама