Реклама
https://m.bgdnes.bg/krimi/article/18632967 www.bgdnes.bg

Биляна Петрова в много тежко състояние, Иванчева призова да я освободят

Бившият зам.-кмет на столичния "Младост" Биляна Петрова, която заедно с Десислава Иванчева бяха осъдени по обвинения за подкуп от бизнесмена Александър Ваклин, е в много тежко състояние.

Това пише в официалната фейсбук страница на Десислава Иванчева.

Според публикацията Петрова е трябвало да работи 3 седмици с натрошени кости, като е била "натъпкана" с обезболяващи.

Реклама

Ето какво още пише в публикацията:

Скъпи приятели,

Както знаете, по време на тежка физическа работа в затвора в Сливен на 26 февруари тази година, Биляна чува: „храс" - т.е счупването на собствените си кости. След молби от нейна страна, тя е оставена един ден да почива. После, натрошена, я карат 3 седмици да ходи на работа, „натъпкана" с обезболяващи. В резултат на което, Биляна продължава да троши костите си докато работи, накрая и обезболяващите спират да действат и тялото отказва.

От 15 дни Биляна е отново на обезболяващи, заради силни болки най – вече в таза и гръбнака, където са счупванията и напукванията. Тя е в голяма опасност- костите й в момента са твърде чупливи, костната й плътност е като на 80-90 годишна жена. Точно сега, тя трябва много да се пази, защото всяко волно или неволно падане, бутане, може да ѝ е последното. В затвора това е мисия не възможна. Биляна се придвижва с бастун от месеци и всяко качване на стълби е съпроводено с болки и страдание, защото там няма достъпна архитектурна среда, въпреки, че е задължително по закон. Ежедневието ѝ в затвора налага да изкачва стъпала равняващи се на около 10 – 15 етажа, за да стигне до стола, медицинския център, телефона, библиотеката.

Лошото е, че според статистиката едва 20% от страдащите от такава тежка форма на остеопороза успяват да възстановят двигателните си способности, 15 % имат фатален изход в рамките на година, а при другите 65% се наблюдава различна форма на инвалидност от пълно инвалидизиране, до ходене с бастун, т.е никога не се възстановяват.

Спасението за нейното физическо оцеляване, без преувеличение, е да я освободят предсрочно и започне лечение веднага, както и диета с богати на калций храни, с многочасов достъп до слънчева светлина, за да акумулира Витамин Д, който е с голям дефицит в организма ѝ. Тя трябва да се подложи на лечебно раздвижване в контролирана безопасна среда и да започне битка за живот- да е сред онези, които успяват да се преборят с тихия убиец- остеопорозата. В Сливенския затвор не могат да ѝ осигурят жизнено необходимите грижи.

Искрено се надяваме, че все още има хора, и ако не от друга, то поне от състрадание и хуманност, ще помогнат, тя да бъде предсрочно освободена. Предстои да се гледа делото и за предсрочно условно освобождаване на втора инстанция. На първа инстанция съдът я пусна, прокуратурата възрази.

Четете още

УЖАС! Заместничката на Десислава Иванчева с кости като на 80-годишна старица

УЖАС! Заместничката на Десислава Иванчева с кости като на 80-годишна старица

Филм за затворничката Десислава Иванчева отива в Кан

Филм за затворничката Десислава Иванчева отива в Кан

Темида ПОРЯЗА Иванчева! Екскметицата остава ЗАД РЕШЕТКИТЕ!

Темида ПОРЯЗА Иванчева! Екскметицата остава ЗАД РЕШЕТКИТЕ!

Десислава Иванчева пред "България Днес" от килията: Искам детето и майка ми да са здрави!

Десислава Иванчева пред "България Днес" от килията: Искам детето и майка ми да са здрави!

Реклама
Реклама
Реклама