Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/krimi/article/18933053 www.bgdnes.bg

Гледат дело за убийство с тонколонка

Убийство с тонколона ще нищи Окръжният съд в Монтана! Окръжната прокуратура предава на съд 29-годишен мъж за умишлено убийство с портативна тонколонка, с която разбил главата на опонента си.

Екшънът се разиграва в средата на юли м.г. в село Габровница. Подсъдимият бил на центъра на селото, наливал се с алкохол и си говорел с познати.
През това време семейството на нападнатия поканили роднини и приятели на вечеря и подредили маси и столове пред къщата си. Минути след 20 часа там пристигнал и почерпения мъж от центъра със свой 18-годишен авер.

Реклама

Като видял насядалите гости, нападателят се насочил към 58-годишния В. Д. и започнал да сипе обиди и закани по негов адрес. Възрастният мъж му предложил да се разберат на следващия ден на трезво, но нещата ескалирали.

Младият мъж се нахвърлил върху опонента си и го фраснал в главата с тонколонката, която носел. Свидетели на скандала се намесили, за да помогнат на пострадалия, но последвало масово сбиване между присъстващите. Агресорът нанесъл още няколко удара с тонколоната в областта на челото на съперника си. Колонката се счупила, а пострадалият паднал на земята. Суматохата продължила, докато обвиняемият и приятелят му не избягали.

На място пристигнал медицински екип, който само констатирал смъртта на потърпевшия. След подаден сигнал на телефон за спешни случаи 112 на местопрестъплението дошли полицаи, които извършили оглед. Униформените тръгнали да слагат белезници на бияча, но той се задърпал и проявил изключително грубо и агресивно поведение спрямо тях, съобщават от прокуратурата.

Според съдебномедицинската експертиза причината за смъртта на пострадалия е остра механична асфикция с дихателна и сърдечна недостатъчност, развила се на базата на аспирацията на кръв в дихателните пътища, провокирана от травма в областта на главата с кръвоизливи в мозъчните обвивки.

Обвиняемият не се признава за виновен и отрича да е нанасял удари на починалия. Той многократно е осъждан, дори и като непълнолетен. Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.

Четете още

Надрусан англичанин системно и жестоко пребива любимата

Надрусан англичанин системно и жестоко пребива любимата

Побой на работното място: Готвач твърди, че е пребит от шефа си

Побой на работното място: Готвач твърди, че е пребит от шефа си

Удължават срока на разследването за побоя над Светлана Гущерова

Удължават срока на разследването за побоя над Светлана Гущерова

15 бона плаща Кристиян за счупено чене

15 бона плаща Кристиян за счупено чене

Реклама
Реклама
Реклама