Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/19035983 www.bgdnes.bg

ШОК И УЖАС! Перник трепери от пуснатия прокурорски син

*Освободеният младеж успокоява съгражданите си, че няма от какво да се страхуват

*Телефон в килията и наказание за побой зад решетките за Васил Михайлов

Жертви на прокурорския син в Перник Васил Михайлов треперят от страх след пускането му от килията, научи "България Днес"! Потърпевши от побои и извращения потръпват при мисълта за младежа дори докато той е прибран зад решетките, а от сряда вечерта магистратите даже го пускат на свобода. Това кара свидетели по делата срещу Васил Михайлов да се притесняват за сигурността си.

Реклама

Прокурорският син получава третото си наказание. Софийският районен съд му дава 1 г. условно с 3-годишен изпитателен срок за закана за убийство и побой над приятелката му Боряна Рангелова. Михайлов е признат за виновен за случката между двамата на 28 октомври 2022 г. Тогава в 4 часа сутринта в апартамент в Перник Васил казва на момичето "Ще те убия!", а след това започва да нанася удари с ръка по лицето й.

Съдия Яна Димитрова го оправдава за подобни деяния на други три дати - че по телефона се заканвал да я убие през декември 2022 г. и през юли 2023 г., както и че на 21 юли м.г. я заплашил, като направил към нея жест с ръка, наподобяващ стрелба с пистолет.

По-рано прокурорският син се признава за виновен за закана и побой по хулигански подбуди пред Районния съд в Сливница и получава 1 г. и 8 месеца условна присъда с 4-годишен изпитателен срок. Софийските магистрати обединяват двете наказания в едно по-голямото.

Тъй като присъдата е условна, съдът отменя задържането под стража и постановява незабавното освобождаване на перничанина. Пред медиите пред пандиза той признава, че като по-малък се е държал много нагло. "За 8 месеца в затвора осъзнах много неща. В живота си съм допуснал много грешки, не съм правил нещата, както е редно. Перник няма от какво да се страхува", зарича се Васил Михайлов.

Според него потърпевшата Боряна не живеела живот, който показва притеснение, защото ходела по дискотеки. "Всичко е един цирк, за да ми заведе граждански иск за пари", смята младежът. По думите му медийният шум около него е заради професията на баща му - окръжния прокурор от Перник Бисер Михайлов.

"Влязох в затвора на 18-годишна възраст. Ако друг мой връстник беше вътре, щяха да му се случат лоши неща. Имал съм физически саморазправи, защото са ме атакували", признава прокурорският син. Именно за побоите зад решетките става дума и по другото дело, което се води срещу него - за побои и закани към няколко души.

Реклама

По него прокурор Георги Иванов настоява да се изиска решение на съда относно административно наказание на Васил Михайлов. Категоричен е, че по него може да се съди за лошата характеристика за подсъдимия. Наказанието е от февруари т.г. и е свързано с побой зад решетките, при който синчето натупва съкилийник. Перничанинът е пратен в карцера, без да има право да участва в колективни мероприятия.

Не липсват и други нарушения на дисциплината. В килията на прокурорския син е намерен нелегално внесен телефон. Апаратът е L8 star - мини джиесем с копчета, става ясно по време на присъдата. Съдът връща други телефони на Михайлов, иззети по делото, но за този постановява да се пази още 1 година. Причината е, че не е установена собствеността му, а и е приобщен по странен начин към доказателствата от администрацията на затвора, посочва съдия Димитрова.

От прокуратурата не са съгласни с нейното решение и веднага съобщават, че ще обжалват. Прокурор Георги Иванов настоява по време на пледоариите за 5-годишно ефективно наказание за подсъдимия младеж.

Това е трета присъда за прокурорския син. През пролетта на м.г. той се признава за виновен за нанесена средна телесна повреда на младеж в Созопол. Договаря се с прокуратурата за 1 г. и половина пробация и 100 часа безвъзмезден труд.

Пеевски скача срещу "арогантните

престъпници и снизходителните магистрати"

Цинична демонстрация на съда на неуважение към обществения интерес, сигурността и спокойствието на гражданите. Така определи пускането на прокурорския син депутатът Делян Пеевски. В негова позиция се посочва, че съдебното решение е скандализирало обществеността, а след него "цял един град живее в страх, с гнева от безнаказаността и накърненото чувство за справедливост".

"В отговор на тази крещяща несправедливост аз ще внеса сигнал до Инспектората на ВСС и ще настоявам за задействане на всички законови механизми за контрол и оценка на интегритета на магистратите, постановили това решение", заканва се Пеевски.

По думите му най-възмутителното е, че "подобни случаи на арогантни престъпници, покровителствани от снизходителни магистрати, има във всеки град и всяко село".

"Ежедневно се усеща дефицит на правосъдие в обществото. Наболели и скандални случаи на закъсняло или никакво правосъдие подкопават доверието в системата, държавата и демокрацията. Накърнено е чувството за справедливост" се казва в съобщението.

Четете още

"Перник няма от какво да се страхува"! Прокурорският син Васил Михайлов с първи думи след затвора (Видео)

"Перник няма от какво да се страхува"! Прокурорският син Васил Михайлов с първи думи след затвора (Видео)

Съдът реши съдбата на прокурорския син Васил Михайлов (Видео)

Съдът реши съдбата на прокурорския син Васил Михайлов (Видео)

Свидетел трепери пред прокурорския син

Свидетел трепери пред прокурорския син

Ключов свидетел от Германия проговаря срещу прокурорския син

Ключов свидетел от Германия проговаря срещу прокурорския син

Реклама
Реклама
Реклама