Реклама
https://m.bgdnes.bg/lov_i_ribolov/article/19136889 www.bgdnes.bg

Ловец поиска в съда 13 бона обезщетение за разкъсаното му ловно куче от пастирски овчарки

Ловец поиска 13 бона за разкъсаното му ловно куче от пастирски овчарки

Родопчанин поиска обезщетение от 13 хил. лева заради убитото му породисто ловно куче. То било разкъсано от пастирски овчарки, собственост на животновъд.

„Регистрирано е, притежава паспорт. Породист барак, специализиран в лов на дива свиня. Отличаваше се с качества, които бяха познати на ловните дружинки в три области-Смолян, Пловдив и Кърджали", мотивира искането си собственикът, съобщават от „Родопи voice".

Реклама

Няколко пъти дори кучето му е било крадено и впоследствие намирано в пловдивски села.

То било гледано в двора на семейната къща в златоградско село. Във фаталния ден майката на собственика го потърсила по телефона с неприятната новина, че кучето се е измъкнало от каишката и избягало навън. „Крадено е било, много е ценно, затова веднага тръгнах с братовчед ми и баща ми да го търсим", казва в съда собственикът. Притеснен е бил, че в района местен жител отглежда крави, които са охранявани от огромни овчарски кучета, пуснати на голям периметър. Неведнъж песовете са разкъсвали други животни.

Търсейки барака, групата чува лай, ръмжене и скимтене от близка местност. Мъжете тръгват натам и попадат на неприятната гледка как овчарките разкъсват гончето. Те успяват да ги изгонят, но кучето умира от многобройните рани. На място е повикана и полиция.

Съдът в Златоград реши животновъдът да обезщети авджията с 6000 лева за имуществени и 2000 лева неимуществени вреди.

Четете още

Ловецът Антонио Стоянов: Повалих глиган, колкото мечка!

Ловецът Антонио Стоянов: Повалих глиган, колкото мечка!

30 незаконно препарирани животни отиват в музея в Русе

30 незаконно препарирани животни отиват в музея в Русе

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама