Реклама
https://m.bgdnes.bg/misterii/article/12251973 www.bgdnes.bg

ЕТО я последната снимка на ВАНГА!

Ясновидката позна семейната ни съдба години преди да направя този кадър в болницата, казва фоторепортерът Георги Цветков

На прага на смъртта Ванга се връща към миналото и детските години на своя живот, сякаш гледа назад във филмова лента на времето. Това разкриват пред фоторепортера Георги Цветков лекари от правителствена болница, където си отива феноменалната пророчица.

Реклама

Цветков прави последната снимка на ясновидката ден преди Ванга да тръгне към отвъдното.

"Тръгнах към болницата с кола от редакцията на "Труд" следобеда на 10 август. Имаше предварителна уговорка с лекарите да снимам - разказва Цветков пред "България Днес". - Направих кадрите и стоях в стаята няколко минути. Докторите споделиха, че от смъртното си легло Ванга е говорила за неща, свързани с нейното минало. Връщала се назад чак в детските си години. На другия ден бе съобщено за кончината на ясновидката."

В две последователни години датата 11 август се оказа черна за България. На 11 август 1995 г., година преди смъртта на Ванга, се разиграва трагедия. В ужасяваща катастрофа, докато пътуват с камион към поделението, изгарят като факли тринадесет войници и един офицер. На 11 август 1996 г. ни напуска Ванга...

Любопитното е, че авторът на последната снимка на пророчицата има и семейна история, свързана с нейните предсказания.

"Майка ми Душка и баща ми Цвятко отиват при Ванга през 70-те години, за да говорят с нея за лични неща, свързани с мен и близки от нашата рода - разказва Георги Цветков. - Майка ми много се вълнувала как ще се развие моят живот. В онези времена аз бях доста луда глава. Леля ми също била там. Тя искала да пита дали съпругът й, който имал диабет, няма да умре рано. Така се било случило с предишния й мъж.

От всички само баща ми бил скептичен към уменията на Ванга. Той беше човек военен, здраво стъпил на земята. Трябвало да преспят една вечер някъде около Петрич, за да може да са при Ванга рано сутринта. Напливът от посетители бил голям. Тате срещнал свой познат, който също се бил запътил при Ванга. Човекът бил лежал в една килия с Вапцаров преди разстрела на поета, имал си свои грижи. Приятелят на баща ми споделил, че Ванга има голямо уважение към военните. Това можело да помогне нашите да бъдат приети по-бързо. Така и станало. Ванга повикала моите близки да влязат и започнала да говори. Първо казала, че в рода ни няма тежко болни и аз ще си вляза в пътя. После се обърнала към баща ми. Разкрила неща за неговия живот още от детската му възраст. И то с толкова удивителни подробности, че тате просто онемял. Видяла стаята, в която бил израснал като дете. Обрисувала съвсем точно какви предмети е имало в нея, къде са били наредени. Описала му случки, известни само на него самия и на никой друг. Баща ми беше като потресен. Дълго време не можеше да възприеме това свръхестествено преживяване. В крайна сметка всичко, което Ванга предсказва на моето семейство още през 70-те години, след това се случи."

Вече повече от четвърт век след като феноменалната пророчица ни напусна, не спират да излизат наяве истории за нейните предсказания. Някои от тях вече се сбъдват пред очите на целия свят. За Вангелия са написани много книги, сред които изпъква и тази на нейната племенница Красимира Стоянова.

Реклама

Стоянова подробно описва една от най-удивителните прояви на ясновидството на Ванга - дарбата да установява контакт с починалите близки, роднини и познати на хора, които я посещават.

"Тя възприема смъртта само като физически край и според нея личността се запазва и след това." Това пише Красимира Стоянова в книгата си "Ванга" и допълва: "На въпроса на един посетител, защо му говори за починалата му майка и той ли я е довел с присъствието си, Ванга му отговори: Не я водиш ти. Те си идват сами, защото аз съм врата за тях. Щом застане пред мен човек, и неговите близки се нареждат около него, задават ми въпроси и отговарят на въпроси. А аз съобщавам чутото от тях на живите."

Освен човешки съдби Ванга предсказва и бъдещето на човечеството. Все повече стават хората, които преоткриват нейните проницания. И днес, на годишнината от земната кончина на Ванга, много хора от България и чужбина търсят помощ и утеха в нейния храм "Св. Петка Българска" в Рупите. Там, където е и гробът на феноменалната българка.

Четете още

Звездна карта пази гробницата на Ванга

Звездна карта пази гробницата на Ванга

Ванга приема Людмила за своя дъщеря

Ванга приема Людмила за своя дъщеря

Тайни емисари изпитвали Ванга

Тайни емисари изпитвали Ванга

Професор от БАН доказва дарбата на Ванга

Професор от БАН доказва дарбата на Ванга

Реклама
Реклама
Реклама