Реклама
https://m.bgdnes.bg/misterii/article/14443497 www.bgdnes.bg

5 предмета, които носят късмет в дома

Всеки има нужда понякога от малко повече късмет и разчита на специални предмети като подкови, четирилистни детелини или талисмани, за да получи това, което иска. Днес ви предлагаме още 5 предмета, с които не само може да украсите дома си, но и да донесете за цялото домакинство повече добра енергия, здраве и пари.

Слон

Слонът символизира мъдростта, силата, властта и стабилността. Фигурка на слон, разположена в дома, се смята, че носи късмет и пари на стопаните. Особено популярен е в Индия и Тайланд, като там може да видите в почти всеки магазин слон с вдигнат хобот и гледащ към входната врата. Това се прави, за да носи пари и благоденствие на собственика.

Реклама

Жълъди

Вярването, че жълъдите носят късмет и щастливо бъдеще, идва от Англия. То се заражда, когато по време на Норманското нашествие през 11-и век войниците масово носят жълъди, вярвайки, че ги защитават от смърт. През вековете жълъдите, от които израстват големи здрави дъбове, стават символ на развитието и растежа. В модерни времена се смята, че те носят плодородие и символизират новия живот.

Бамбук

В Азия бамбукът е една от най-мощните притегателни сили за късмет. Вярва се, че както той расте изключително бързо, така и в дома ви късметът ще нараства също толкова близо. Може да си вземете предмет от бамбук, но най-добре е бамбуково растение в саксия.

Костенурка

Както ирландците вярват, че слагането на конска подкова над вратата на дома носи късмет, така и последователите на фън шуй вярват, че черупка от костенурка или просто фигурка, сложени над външната врата, пазят дома от нечисти сили и нещастия.

Прасе

Неслучайно най-популярната форма на касичките за пари е прасенце. Тези животни се смятат за символ на богатсвото. И това си има съвсем логична причина – в Средновековна Европа само богатите хора са можели да си позволят да имат много прасета.

Четете още

Камен Во пуска тото (ПАПАРАШКИ СНИМКИ)

Камен Во пуска тото (ПАПАРАШКИ СНИМКИ)

Коцето Калки пред "България Днес":  Ако ударя джакпота, ще пея на Еверест!

Коцето Калки пред "България Днес": Ако ударя джакпота, ще пея на Еверест!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама