Реклама
https://m.bgdnes.bg/misterii/article/14922212 www.bgdnes.bg

Мощи на свети Георги стопиха тумор на попадия

Чувствам се много добре, изследванията ми са в норма, казва Симеонка 

Доли ЛУКАНОВА

В истинско чудо на медицината се превръща Симеонка Маркова след намесата на свети Георги. Мощи от десницата му успяват да стопят злокачествен тумор на съпругата на отец Георги от софийското село Горни Лозен.

"Стана истинско чудо! Явно Господ ме обича. Много съм благодарна за изцерението, което получих. Само като се сетя през какво минах", споделя с треперещ от вълнение глас пред "България Днес" феноменът за редица лекари - Симеонка.

Реклама

Всяко изображение на свети Георги е чудотворно, твърдят редица свещеници и богомолци. Този велик Христов мъченик е живял и пострадал по времето на римския император Диоклетиан. Днес е почитан както от християни, така и от мюсюлмани. Неговите икони и мощи са извършили редица чудеса, а Симеонка е една от многото, които могат да потвърдят това.

Жестоката онкологична диагноза 50-годишната жена чува за първи път през 2022 г. Следва ожесточена борба за живот, която включва над 23 лъчетерапии. Изследванията не се подобряват и семейството на жената е на ръба на отчаянието. Тогава мъжът на Симеонка - отец Георги, извършва християнско тайнство, при което чрез помазване на различни части от тялото с осветено растително масло се казва молитва към Бога за излекуване на болести по тялото и душата.

"След тайнството дядо Никанор, който е свещеник на Църногорския манастир, разказал на мъжа ми за частицата от чудодейните мощи на свети Георги в гръцкия град Нигрита. Още на другия ден отпътувахме с надежда", разказва Симеонка.

На място семейството е посрещнато много топло. Симеонка коленичила пред десницата на свети Георги и се помолила за чудо. След като се прибират обратно в България, Маркова отново отива на ядрено-магнитен резонанс. Резултатите, които излизат, хвърлят в истинско недоумение лекарите. Туморното образувание, което първоначално е цели 7 сантиметра, се е стопило и от него са останали едва 0,4 мм. Това позволява на Симеонка да бъде извършена операция за пълно премахване на тумора. Операцията продължава половин ден, но в крайна сметка е успешна. Симеонка има малко усложнения след това, но към днешна дата жената се чувства в добро здраве. Попадията замества мъжа си в храма, когато отсъства, и се грижи за малката църквичка в софиското село, като не пропуска да мине ден, без да е благодарила за чудото, което я сполита.

Пет БГ храма пазят частици от светеца

Пет български храма пазят частици от мощите на свети великомъченик Георги. Най-голямото парче е в катедралния храм в Русе. То е подарено от католическата църква през 2003 година. Частица от кост на светеца е вградена в светия престол в олтара на Ротондата в София, която също носи неговото име - "Свети Георги". Малки частици има и в олтарите на храма в манастира в село Хаджи Димово край Гоце Делчев и в храма "Свети Георги". Миниатюрно парченце от кост от светеца, когото честваме на 6 май, има и в Кремиковския манастир край столицата. То е вградено в икона на свети великомъченик Георги, която се смята за чудотворна.

Реклама
Реклама
Реклама