Реклама
https://m.bgdnes.bg/misterii/article/15020237 www.bgdnes.bg

Стотици вярващи се събират край гроба на Ванга, вижте защо

Стотици миряни се събират в събота - 5 август, за да почетат 27 години от смъртта на Ванга.

Пророчицата почина на 11 август 1996 година, но заради изрично нейно желание годишнината ще бъде отбелязана на друга дата.

"Леля Ванга изрично държеше нейната памет да бъде почитана в съботен ден, както е по християнските канони. Затова и избрахме 5 август. Не сме го обявявали официално, но хората се интересуват от Ванга и винаги знаят кога да дойдат и да покажат уважение към нея", разказа пред "България Днес" Иван Драмов, председател на фондация "Ванга".

Реклама

Серафим Иванов, който е управител на комплекса в Рупите, посочи пред вестника, че очакванията са и тази година да има хора. "Събота е, лято е, така че вероятно ще има много посетители. Имаме готовност да ги посрещнем и никой няма да остане извън комплекса", добави Иванов. Очакват се гости от цялата страна - София, Варна, Стара Загора, Перник, Кюстендил и други.

От 11 ч. отец Живко ще отслужи панихида край гроба на пророчицата. "Не пропускаме да си спомним за леля Ванга както на деня на нейната кончина, така и на 14 октомври, когато почитаме света Петка. В събота ще бъде възпоменателен ритуал без допълнителни събития, защото такова е естеството на деня", каза още Драмов.

Четете още

Енергиен център на Ванга и Людмила държан под ключ

Енергиен център на Ванга и Людмила държан под ключ

Магическа вода на Ванга потича в Рупите

Магическа вода на Ванга потича в Рупите

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама