Реклама
https://m.bgdnes.bg/misterii/article/15506365 www.bgdnes.bg

Четири чудеса в Кръстова гора

  • Стоянка проговаря след инсулт, жена забременява след много неуспешни опити 
  • Райна от Варна спасява крака си от ампутация, 28-годишната Мила започва втори живот след зверска катастрофа 

За четири чудеса, случили се на Кръстова гора, разбра "Българя Днес". Благодарение на Бога болни се излекуват и поправят, а силната вяра помага на мнозина. Чудесата всъщност са много повече, но тези установихме със сигурност!

Реклама

"Получих инсулт и не можех да говоря. Дойдох на Кръстова гора и проговорих. Много съм щастлива! Благодаря на Бога!". Това изповядва с развълнуван глас 43-годишната Стоянка Куцарова от Пловдив.

Вчера за поредна година хиляди вярващи посрещнаха големия християнски празник Кръстовден на светинята в Родопа планина, където е заровена частица от Божия кръст, на който Христос е разпнат.

Чудото на пловдивчанката е едно от многобройните изцеления, които се случват на искрено вярващи в трудна, понякога и безнадеждна ситуация.

Невероятно чудо застига и 20-годишната Мила Михайлова от китното родопско градче Девин. Младото момиче претърпява тежка катастрофа. С Божията милост се възстановява, но на кръста има три счупени и сплескани прешлена, които зарастват неправилно, отличават се върху гръбначния й стълб и образуват лека гърбица, която пречи на движенията й и създават болезнени усещания. Тялото на Мила не може да се изправя изцяло и походката и е люлееща се.

"Бяхме решили да дойдем и благодарим на Бога за живота, който ни възвърна. Чудото стана тук. Спахме, разходихме се из чудесната света местност и бодри и жизнерадостни се прибрахме вкъщи. Там изведнъж дъщеря ми Мила започна с възторг да вика:"Мамо, мамо, виж, прешлените ми са хлътнали и гръбнакът ми стои изправен!". Веднага посегнах и опипах милото ми гръбче, проследих с ръка гръбначния стълб и усетих - ръката ми опипваше нормално тяло! Издатината беше изчезнала! Мястото, където стояха издадените прешлени, беше потъмняло, кожата - набрана, и ребрата - нормално подредени. Благодарихме на Бога с възторжени слова! Кръстехме се и редяхме думи за възхвала, които идваха от душите ни. Разбрахме - Бог е милостив. "Искайте, искайте и ще ви се даде!" Чувствахме се радостни, добихме благородно самочувствие. Ние не сме сами. Бог е с нас!", споделя майката на Мила - Зора Атанасова.

Реклама

След чудодейното изцеление сърцата на двете жени се отварят с обич към хората. Житейските проблеми вече не ги плашат, душите им са изпълнени с покой, а домът им - с благодат.

Още по-изумителен е случаят с Райна Николова от Варна. Жената от кв. "Владиславово" изпитва Божията благодат, благодарение на която спасява крака си от ампутиране.

Операцията е предложена на жената от местни лекари заради развитие на гангрена. Райна страда от неизлечеима според лекарите кожна болест. Медиците я формулират като кожен рак. Лекарствата не й помагат, а състоянието й от ден на ден се влошава все повече.

"Трябваше да вляза в болницата за операция, когато пристигнахме на Кръстова гора. Когато дойдох тук, не очаквах да оздравея, но все пак тайно се надявах, че Господ ще ми помогне", споделя варненката.

Жената присъства на вечерна служба в петък. Хора я пренасят на ръце до Кръста. Тя съблича блузата си и я поставя на Кръста, за да се освети.

"По време на литургията имах чувството, че нещо ме носи сякаш пътувам във вълни. Не чувствах краката си, сякаш бях в ледник. Когато отец Василий Аринински дойде при мен и ми даде нафора, аз я взех и изядох. Тогава почувствах, че игли ме бодат по болния крак. Сметнах, че вместо подобрение, ще се усложнят нещата", спомня си Райна.

През нощта болната прекарва пред Кръста. На сутринта отново на ръце я пренасят и поставят в параклиса "Св. Василий" под олтара. Жената горещо се моли на Господ да й прости прегрешенията и да я излекува.

На обяд помагат на жената да влезе в храма "Света Троица". Усеща облекчение след молитвите там. Остава да преспи и трета вечер.

"Отидохме си в понеделник, аз вече нямах превръзка. Бяха ми дали елей да намажа болния си крак. Бях си взела светена вода и осветени камъчета. Във Варна във вторник отидох на лекар. Учудването му беше невъобразимо. Той не вярваше, че това е моят крак и че картонът с диагнозата рак е мой", споделя щастливата Райна Николова.

И продължава: "Когато дойдох втори път на Кръстова гора, вече бях с "нов" крак. Личаха само белезите от операциите. Благодаря на Господ, че ми помогна! Аз не бях вярваща, но вече съм".

Своите поразителни истории за силата на вярата пази в сърцето си и споделя Атанас Костадинов от Асеновград. Дълго време със съпругата си нямат деца. Жена му дори прави спонтанен аборт. Двамата посещават Кръстова гора три пъти, какъвто е обичаят, и жената забременява.

Друго чудо се случва с бащата на Атанас. Мъжът е със счупен и разрязан крак, след като вагонетка с руда минава през него.

"След като се мъчи четири години по лекари и болници, правиха му много операции, му донесох дарове от Кръстова гора и вода от аязмото и раната на крака му заздравя. Преди това опитвахме какви ли не скъпи лекарства, присаждане на месо и още много интервенции. Единствено вярата в Господ Бог ни помогна за всичко това. Сега съм сигурен, че Бог помага", разказва Атанас.

Това са само малка част от всички чудодейни изцеления, които се случват в родопската Света гора. Много от тях знае йеромонах Серафим от светата обител и това са тези, за които благодарни миряни са се върнали в Божия храм и са споделили.

Четете още

Чудеса на Кръстова гора на 14 септември - хиляди палят свещ на Кръстовден

Чудеса на Кръстова гора на 14 септември - хиляди палят свещ на Кръстовден

Мъж изцери тумор на Кръстова гора
Мъж изцери тумор на Кръстова гора

Мъж изцери тумор на Кръстова гора

Реклама
Реклама
Реклама