Реклама
https://m.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/11928686 www.bgdnes.bg

Подкаст: Мина Кайе – преди да я видиш, ще я чуеш

Наричат я кралицата на авангардната мода. За нея Силвия Лулчева казва, че преди да я видиш, ще я чуеш. Мина Кайе е костюм дизайнер на едни от най-успешните български игрални филми и сериали - “Мисия Лондон”, “Възвишение”, “Голата истина за група “Жигули”, “Бягство”, “Маймуна”, “Под прикритие” и други. Кайе е част от второто издание за женския успех – “Жените - умен свят”, което събира в 200 луксозни страници историите и визията за бъдещето на 41 от най-успелите българки днес. “За мен е привилегия да бъда в компанията на толкова успели жени в различни бизнеси. Много ми се иска в третото издание да има повече представители на изкуството и на модата. Има много добри примери за жени, които се занимават с изкуство в България. Имат големи постижения и успехи, особено в така наречената креативна продуцентска професия”, казва в подкаста “24 часа от живота” Мина Кайе.

Дрехите, изкуството на костюма, танците, театърът и киното са били винаги част от живота ѝ. От малка има интерес към модата. Ходи с различни чорапи и носи ризите на баща си, отрязвайки единия ръкав за повече пънк и ню уейв във вида. Музиката, която слуша по това време, я кара да има изявен личен стил, който да демонстрира чрез дрехите, прическата, начина, по който общува и говори.

“Жената на бъдещето може да бъде облечена както си иска. В началото на миналия век Марлене Дитрих е била единствената жена, която е обличала панталон, а първата, която започва да ѝ подражава, е Катрин Хепбърн. Тогава всички недоумявали как може жената да бъде равна на мъжа в свят, в който неравноправието е откровено толерирано. Днес жената вече няма нужда да се заявява, нито да показва какво може, защото тя го прави и вкъщи, и навън, и в работата си. Смятам, че жената на бъдещето може да бъде малко повече секси и няма нищо лошо в това”, казва дизайнерката.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама