Реклама
https://m.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/17640244 www.bgdnes.bg

Метляно семе ликвидира цирозата

  • Налагайте с компрес с брашно от диви кестени 
  • Цяр е и сиропът от дива калина 

Преди време лекари откриват, че черният дроб на 66-годишния Кольо Колев от Казанлък е сериозно увеличен с цели 6 см. Докторът предписва лекарство на спортуващия някога мъж, но той така и не отива до аптеката да си го вземе. Вместо това се прибира в дома си и се захваща да се лекува със стара рецепта от народната медицина. Знае я от свой близък, който бил изписан с цироза от "Пирогов" в безнадеждно състояние. Лечителка му разкрила стара целебна рецепта за неговите проблеми и човекът се радвал още 18 години на живота, като доживял до дълбока старост.

Реклама

Кольо Колев също се доверил на изпитаното средство и се захванал с прилагането му. На контролния преглед след около три седмици се оказало, че черният му дроб е намалял с 2 см, а след три месеца мъжът вече бил абсолютно здрав.

Лекарите просто не могли да повярват. Дори заподозрели, че е станало някаква грешка с диагнозата. Само че грешка нямало. Просто Кольо стриктно изпълнил рецептата, която иначе е толкова лесна за прилагане.

Взима семе от метла (ще са нужни поне десетина кила за целия курс на лечение). 250 г от него се поставят в 4 л вода и се оставя да ври, докато изври половин литър от течността и тя остане 3,5 л. След това се прецежда и от тази отвара се пие цял ден - без значение дали на гладно, или не. Използва се вместо вода, като не се приема никаква друга течност - нито вода, нито сокове, нито чай и кафе.

Успоредно с това стриктно се спазва диета, като напълно се изключва свинското месо и алкохола. В менюто влизат основно пилешко (без кожата) и крехко телешко месо, много риба, орехи, ябълки, яйца без жълтъка и колкото може повече цитрусови плодове.

При по-леките случаи това продължава поне три месеца, докато при тежки случаи на цироза - поне 6 месеца.

"Няма да повярвате, но вече на над 1000 души съм дал тази рецепта и много от тях ми се обаждат да благодарят, че им е помогнала. Обаждат ми се дори българи, които живеят в чужбина - от Англия, САЩ, Испания, Гърция, Италия..."

Реклама

Междувременно Кольо научава от една друга жена и още един начин на лечение с цироза и увеличен черен дроб, който препоръчва да се прави успоредно с пиенето на отварата от "метляно семе". За целта се замесва питка с брашно от диви кестени (7-8 кестени са достатъчно за една "порция") и домашен квас. С тази питка се прави компрес върху мястото, където се намира черният дроб. Комбинацията между двата лечебни способа дава още по-добър ефект, твърди препатилият казанлъчанин.

Благодарение на народната медицина той е успял да се отърве от високото си кръвно, тежката аритмия и проблемите с простатата.

А. Петров, Кърджали, смята, че следната рецепта е вълшебното лекарство за чернодробно заболяване.

"Един мой много добър приятел страдаше от силно увеличени черен дроб и далак. Лекарите не можаха да му помогнат. И една възрастна жена, негова съседка, го посъветва да си набере плодчета от дива калина и да ги смеси със захар в пропорция 1:1. Той така и направи. Приготви си доста голямо количество от това "лекарство". Не знам колко време го е приемал, но помня, че всеки ден си намазваше от сместа върху една филия хляб и пиеше чай заедно с това.

И черният му дроб, и далакът скоро нормализираха обема си и повече никога не го безпокояха.

Ще ви споделя още един случай. Пак за позната, която получи силни болки в черния дроб, дори я приеха в болница. Аз имах запас от 2 л сироп от плодчета на дива калина, но без захар. Тогава й предложих от този сироп, като го смесихме с мед. След като се лекува известно време с моето "лекарство", тя се почувства много добре. Дотогава беше на легло.

Тази процедура трябва да се повтори шест пъти през два дни, (напр. петък, понеделник, четвъртък, неделя, сряда, събота).

Впоследствие е полезно да си правите такова прочистване редовно веднъж седмично.

Ако изпълните това, вашият черен дроб винаги ще бъде в добро състояние.

Г-жа Костова предлага много ефикасно лекарство за лечение на черен дроб: вечерта преди лягане до леглото трябва да имате: грейка + 2 ч.ч. зехтин + 2 ч.ч. лимонов сок.

Процедурата е следната:

На всеки 15 мин. изпивате по 3 с.л. зехтин и по 3 с. л. лимонов сок. За лечението са ви необходими по 200 мл зехтин и лимонов сок. След това нагрявате черния дроб с грейката в продължение на 2 часа. Червата ще се "обадят" рано сутринта. По време на прочистването можете да видите изхвърлените от черния дроб билирубинови частички със зелен цвят (билирубин - вещество, произхождащо от хемоглобина, което се синтезира в черния дроб). След изпразване на червата си направете клизма и закусете с лека храна. Може например с диетична извара и чаша плодов шипков чай.

Петър Петров от Лом споделя:

Преди 10 години ми беше увеличен черният дроб с 4 см. Пред кабинета на лекаря чух от възрастен човек лесна рецепта и я приложих. Тя е: сутрин на гладно в продължение на 40 дни се вземат 1-2 зрънца бял тамян (бройката зависи от големината на зърната) и 1-2 зърна медицинска дъвка (от аптеката).

След този курс си направих отново изследвания и лекарят не вярваше, че е възможно да вляза в граници за такъв кратък период. Тази рецепта я приложиха и мои познати, които също имаха положителен ефект.

Диетата е важна, медът - най-ценен

Проф. Мермерски - баща и син, съветват как да поддържаме черния дроб така, че да не се разболява:

а) На първо място това е диета с немазни, приготвени на пара ястия. Много полезно за него е вегетарианството. Но във всеки случай на трапезата ви винаги трябва да има зеленчуци. Особено моркови, зеле, цвекло, царевица, домати, краставици, пипер, тиква, магданоз, копър.

б) Изяждайте на ден по 150 г моркови с добавен към тях малко зехтин. Най-полезно е зелето, особено цветното, но е желателно да го приготвяте на пара. От цвеклото можете да си направите сок. Разредете го наполовина с вода и го слагайте в салатите и супите си.

в) Желателно е да наблягате на бананите, фурмите, сините сливи и зарзалите - те са като мехлем за черния дроб. От белтъчните продукти ви препоръчваме немазната риба - пъстърва, треска, бяла риба, шаран, телешко и кокоше месо. Полезни за вас са сиренето, прясното мляко, йогуртът, изварата, рохките яйца - по няколко на седмица.

г) От всички хранителни продукти за черния дроб е най-ценен медът. Приемайте поне по 1 ч.л. 2 пъти на ден преди ядене.

За прочистване на черния дроб

1 рецепта - Петя и Анелия - Враца

Една супена лъжица сок от лимон (грейпфрут) се смесва с 1 с.л. зехтин ("Екстра върджин") и се разбърква. Пие се 30 минути преди хранене.

2 рецепта - Виолетка Петкова от Плевен - народна лечителка

Тя е помогнала на много близки като в 300 мл домашно червено вино се смесва със 300 мл сок от листа на алое (растението да е най-малко 3-годишно, неполивано 3-4 дни, вземат се долните листа). Прибавят се 3 лъжици чист пчелен мед. Престоява на тъмно 15 дни. Пие се 3 пъти на ден преди ядене. Така се правят три дози от този лек, след което се почива 1 месец. Повтаря се отново лечението. Консумират се безсолни храни.

Вие питате, проф. Мермерски отговаря:

Оцет с кокичета

премахва брадавиците - загл.

Уважаеми проф. Мермерски!

Привет от Мездра. Пише ви Станислав Димитров, на 67 г. съм. През годините си "отгледах" солидно количество брадавици, които искам да премахна, без да ходя в болницата. Възможно ли е?

1 рецепта - Мария Вичева, с. Ябланица

Тази рецепта я знам от дълго време, много е ефикасна при премахване на брадавици: разчопля се брадавицата, поставя се сол и се залепва с лейкопласт. Така няколко пъти и брадавицата изсъхва и пада.

2 рецепта - Лидия Иванова, с. Старо село, област Ловеч

Тя е излекувала брадавиците си само за една нощ: Имах безброй брадавици години наред. Възрастен мъж ми каза да взема шепа готварска сол и носна мъжка кърпичка. Да намокря солта и кърпата и да ги сложа върху брадавиците (издържа мокро 5-6 часа).

Направих това една вечер, като през нощта потапях ръката си в леген с вода. На сутринта от брадавиците имаше само покафенели коренчета, които изсъхнаха и паднаха сами.

3 рецепта - Мария Николова, Костенец

Това е стара рецепта, с която излекувах брадавиците по ръцете на моята дъщеря, която беше на 15 години и брадавиците й създаваха голям дискомфорт. Намира се стар пън от дъб, който в средата от дъждовете е загнил и се е образувала кашичка. Намазват се ръцете с тази каша и се престоява до сутринта - не се мие. До два дни и помен няма да има от брадавиците.

Най-голямата брадавица - майката, трябва да се третира особено обилно с кашичката. Тя е най-важната за изчезването и на другите брадавици.

4 рецепта - Лиляна Иванова, с. Сомовит, обл. Плевенска

Появиха ми се брадавици - излекувах ги със сока на 5 бр кокичета, който се смесва с 1 с.л. оцет. Намазват се брадавиците, докато изчезнат. Рецептата е много успешна.

Реклама
Реклама
Реклама