Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/19199938 www.bgdnes.bg

Кошничарска лозина лекува артрозата

  • Разтривайте със сурово яйце, накиснато 24 часа в оцет
  • Износването на ставите може да дойде и от затлъстяване, и от тежък физически труд 

Докато под артрит разбираме възпаление на ставите, то под артроза разбираме износване на ставите. При нея първо се износва хрущялът, който може да се износи напълно, вследствие на което костта се оголва, образуват се костни образувания (израстъци) и ставите се деформират.

Реклама

Артрозите са дегенеративно заболяване на ставите. По принцип при нея са поразени междуставните хрущяли. От артроза страдат хората със стари счупвания, затлъстяване, с наднормено тегло или занимаващи се с тежък физически труд, спортистите, танцьорите, а също и хората, страдащи от болести на бъбреците, черния дроб и стомаха.

Причините за поява на артрозата могат да бъдат още: възпалителни процеси, инфекции, нарушения в обмяната на веществата, ставни наранявания, прекалени натоварвания, наследствена обремененост, хормонален недостиг при жените, микротравми и т.н.

Всяка човешка става е много сложен механизъм. И това не е за учудване, защото ставите са тези, които ни позволяват да извършваме най-разнообразни движения. През целия ни живот те са подложени на невероятни натоварвания, а понякога страдат и от травми. Това най-често се случва през зимата, особено в поледиците. При възникнали нарушения ставите изискват бърза помощ и намеса, защото след това лечението става по-трудно.

Артрозата може да бъде наречена и професионално заболяване. При футболистите и при миньорите тя се развива на коленната става; при балерините - на глезенната; при работниците по пътната мрежа - на лакътните и на раменните стави; при боксьорите говорим за артроза на ставите на ръцете; при машинописките - за артроза на малките стави на китките. При всички изброени случаи причина за артрозата е постоянна микротравматизация.

Около всяка става за осигуряване на нейната подвижност има специална течност. Тази течност е събрана в така наречените синовиални торбички. Те изпълняват и ролята на своеобразни подложки между мускулите и костите. Когато има големи физически натоварвания или травми, сухожилията и синовиалните торбички на ставите се деформират. А това води до нарушаване на обменните процеси в травмирания участък, до възпаление на тъканите и до набиране на течност.

Различават се две форми на артроза:

Реклама

а) Първична артроза - при нея има бавно прогресиращ невъзпалителен процес, който засяга преди всичко силно натоварените стави като коленните, тазобедрените, гръбначния стълб и др.

б) Вторичната артроза се среща предимно при младите хора и се предизвиква от спортни травми, контузии, инфекции, нарушения в обмяната на веществата и др.

Болестите на ставите са артроза, артрит, ревматизъм, коксартроза, ревматоиден артрит, остеопороза, подагра и др.

Артрозите не са възпалителни заболявания. Те се дължат на промени, протичащи в костите, промени във връзките и капсулата на ставите вследствие отлагане на солите на пикочната киселина. Това заболяване обикновено се развива след 55-годишна възраст. Признаците на артрозата са болки в ставите през нощта, скърцане на ставите и скованост сутрин.

За лечение на артроза може да се използват следните лекарства от природата:

1 рецепта - неизвестен автор: за нормалното движение на течностите около ставите е полезно да се пие настойка, приготвена от следната смес: коприва, брезови листа, хвойна, имел, розмарин и полски хвощ. Всички билки се смесват в равни пропорции. 3 ч.л. от тази смес се заливат с 1 л гореща вода. Оставя се да престои 10 мин., след което готовата настойка се прелива в термос и се пие на равни дози през деня. Това средство помага при отичане и при възпаление около ставите.

2 рецепта - Теодора Василева, Варна:

"Пръстите и ръцете ми бяха изкривени като крака на паяк. Ето рецептата с която се излекувах:

Лиана, скребър, повет - все ботанически имена, а народът го знае като "кошничарска лозина", от която се плетат кошове, кошници, ритли и други такива. Това растение цъфти с бели цветове, които, като прецъфтят, стават пухчета.

Вземат се 5 цвята, счукват се добре на кашичка и се слагат 5 капки зехтин и се оформя като кюфтенце. Поставя се на найлон и се стъпва на него така, че то да остане в средата на петата.

Внимание! Да не излиза встрани и никъде на друго място, защото ще образува неизлечими рани.

Същото топче се прави и на другата пета. Седиш така 2 часа, но не мърдаш от мястото си. Махаш топчетата. Те вече са почти сухи. Изчистваш краката (не се мият) и обуваш вълнени чорапи. Преспиваш така и на другия ден не се събувай, не цапа краката.

Тази процедура се прави 10 вечери поред. Първата вечер чувстваш слаба топлина по гръбнака и болните места. И всяка следваща вечер все по-силно. След всяка процедура петите се мажат с боров вазелин. И краката се измиват с топла вода с морска сол чак на третия ден.

След петата процедура - о, чудо! Пръстите ми видимо се оправиха като нормални. След 10 дни отидох на преглед и лекарят ортопед ми каза, че няма следа не само от артрита, но че и шиповете са изчезнали!".

ЗА РАЗТРИВКИ ПРИ АРТРОЗА

1 рецепта - Маргарита Костадинова

Тя предлага да се вземе едно сурово яйце с черупката, слага се в чаша и се залива с 200 мл оцет, често се разклаща, докато се стопи черупката и да се разтвори в оцета, стои в хладилник, смесва се добре с 200 мл камфоров спирт и 50 мл йод от аптеката. Стои 24 часа. Преди употреба се разклаща добре - употребява се за разтривки.

Тиквени семки пазят сърцето

Въпреки високото съдържание на мазнини тиквените семки както всички останали ядки и семки са полезни за предотвратяването на сърдечносъдови заболявания, диабет и дори помагат за отслабването, защото съдържат главно полезни мазнини, които тялото не трупа като резерв от енергия, а използва за антиоксиданти и катализатори в много от метаболитните процеси.

Също в големи количества, тиквените семки съдържат големи количества витамин К, минерали и микроелементи. Това ги прави задължителна храна за тези от нас, които искат да забавят стареенето си и да се радват на добро здраве и дълголетие.

Научните изследвания върху консумирането на тиквени семки показват, че те:

- При мъжете подкрепят здравето и функциите на простатата. Цинкът, каротиноидите и мастните киселини омега-3, които тиквените семки съдържат, потискат уголемяването на простатата при мъжете на възраст над 50 години;

- Предпазват костите от остеопороза не само при възрастните жени, но и при възрастните мъже;

- Намаляват нивото на лошия холестерол в кръвта;

- Осигуряват защита срещу сърдечносъдови заболявания;

- Пречистват организма и осигуряват защита срещу ракови заболявания.

Вие питате, проф. Мермерски отговаря:

Излекувайте простатата

с цвекло, мед и борови връхчета

Привет, проф. Мермерски!

Съпругът ми има туморен маркер с притеснителни показания и търсим начин за лечение на простатата с природни средства. Моля ви за помощ!

С уважение: Маргарита Павлинова, Гулянци

1 рецепта - Борката Колев, Варна:

"Излекувах простатата си консервативно - сутрин в 6 ч. пия по 1 с.л. студено пресовано тиквено масло и уринирането се усилва, и то по-добре от химическото модерно лекарство дуодарт, което вземам по 1 капсула вечер. В такава комбинация уринирам добре, нощем по 2-3 пъти, а денем повече, защото пия повече течности".

2 рецепта - проф. Мермерски - баща и син: 2 литра вода се загряват. В тях се нарязват една връзка магданоз, шепа коприва и 1 с.л. полски хвощ. Това се пие през деня вместо вода, като се подслажда с лъжица мед. Хубаво е в чашата да се сложи и така нареченото кантарионово масло. Важно е продължителността на лечението да се съобрази със задълбочеността на заболяването. При някои то продължава само 13 дни, при други 20-25 до 30 дни. С това лекарство се решават няколко проблема - първо лекува простатата, второ, пречиства отделителната система и трето, пречиства черния дроб.

3 рецепта - Лиляна Костадинова, Бургас:

а) "Три пъти ако се направи тази рецепта, приключваш с проблемите с простатата: обелват се 5-6 шайби от червено цвекло, вари се в литър и половина вода и се изпива отварата и след това се изяждат резенчетата. Отварата се пие през целия ден. Първата чаша задължително е сутрин на гладно. Може да се подслади със захарин, мед или захар.

б) Чрез Вас искам да благодаря на много пациенти, които ми се обадиха от цяла България за успешните рецепти за простатата, предимно мъже. Оставам благодарна, че помагам на мъжете, които страдат от това коварно заболяване, и за много други рецепти: в 500 г мед се сипва 1 ч.ч. борови връхчета. Престояват така 1 месец. Приема се 3 по 1 с.л. 20 мин. преди ядене. Веднага се чувства облекчение след приемането".

Отлична рецепта!

УВЕЛИЧЕНА ПРОСТАТНА ЖЛЕЗА

1 рецепта - Милчо Христозов, София:

"Въглен от липово клонче се стрива на прах. В продължение на 7 дена се пие като кафе, може и подсладено. Успехът се постига след 10-ия ден".

2 рецепта - Иванка Колева е излекувала болни, като 1 ч.л. ситно нарязани стръкове от билката луличка се заливат с 250 мл вряла вода. Изстива, прецежда се и се изпива на 2-3 пъти през деня.

Четете още

Спрете инсулта! Ето как

Спрете инсулта! Ето как

Залежали сте се? Грозят ви камъни в бъбреците

Залежали сте се? Грозят ви камъни в бъбреците

Бъбречните болести удрят между 25- и 45-годишните

Бъбречните болести удрят между 25- и 45-годишните

Ликвидирайте тромбофлебита

Ликвидирайте тромбофлебита

Реклама
Реклама
Реклама