Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/13634672 www.bgdnes.bg

Джина Иванова от "Трамвай №5" пред "България Днес": Стрелят с пушки по котките ми

Едно от животните остава инвалид, други две умират 

Доли ЛУКАНОВА

"Стрелят по котките ми с въздушни пушки! Едно коте вече трета година го гледам с неподвижни задни крака. Успяхме да извадим сачмата от него, но тя беше в гръбнака и крачетата му останаха неподвижни. Гледам го с памперси, много ми е жал."

Това разказа с мъка пред "България Днес" естрадната певица Джина Иванова от "Трамвай №5". Четири котки и един котарак съжителстват обичани и обгрижени от семейството на солистката и съпруга й Иван, създател на група "Кукери". Двамата са взели всички животни от улицата и са ги прибрали в дома си. Навън певицата обгрижва още 10 бездомни котки. Джина се грижи за бездомничетата, като им пазарува и готви, кастрира ги и се старае да са в отлично здраве.

Реклама

"Държавата нехае. Подавала съм къде ли не жалби за това насилие над животните, няма никакъв резултат", разочарована е изпълнителката.

Иванова е изключително разстроена от атаките на неин съсед в София. Оказва се, че в къщата срещу блока й са настанени цигани, които стрелят наред по животните.

"Две от тях не можах да спася. Видях, че едното не диша, хукнахме по доктори да правим снимки. Оказа се, че сачмата е попаднала в белия дроб и не може да бъде спасено. Приспахме го", допълва с болка певицата. Тя многократно е търсила помощ от институциите, но до този момент наказани за злодеянията няма.

"Гледам по телевизията за измъчвани кучета. Нали имаме зоополиция. Тяхната работа е да наказват хората, които мъчат животните. Аз не съм чула до този момент някой да е наказан", споделя още Иванова.

Законът предвижда от 1 до 3 години лишаване от свобода и до 3 хиляди лева глоба за посегателство над животно.

"Трябват Крумови закони, за да се вкара обществото в ред! Всеки си прави каквото иска. Посягат на учители. Посягат на лекари. Може би законите трябва да бъдат по-строги. Хората да усетят наказанието, не да се дават условни присъди. Убиваш човек на пътя - дават ти условна. Какво е това?! Дори човешкия живот го нямат за нищо", възмущава се солистката на група "Трамвай №5".

Реклама
Реклама
Реклама