Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/14118955 www.bgdnes.bg

Пророчество: Иво Димчев казал на Мария Силвестър, че ще бъде водеща

Беше ме страх да общувам с хората, но го преборих, като общувах с хората, казва хубавицата

Като бяхме малки, много сме си говорили с Мария да се насочи към телевизията и ѝ предрекох, че ще отиде на екрана", каза само за „България Днес" колоритният артист Иво Димчев по повод хилядите тв изяви на красивата програмна водеща и модел Мария Силвестър. И добави: „Тя не ми вярваше отначало, но така се случи, че излязох прав! Аз съм й фенка, освен много близка приятелка - познаваме се над 20 години, още преди да започне да се занимава с телевизия. Тя просто е направена за пред камера, а мозъкът й - за микрофон", възхищава се на ореола й певецът.

Реклама

Видео инсталация, представяща малка част от хилядите репортажи на Мария Силвестър като „лудия репортер", събра артистичния столичен ъндърграунд в галерия „Структура". Самата Мария сподели, че това не е безгранично черпене на лудост, а втурване в най-големия й страх отпреди време - да общува с хората.

Така успях да го преборя, влизайки 100-процентово в това притеснение. Онова, което инсталацията показва, е едновременно работата ми и в медия, и върху мен самата, борейки страха. А за да стане това, трябва да влезеш в тъмното и сянката" - казва Силвестър.

Синеоката чаровница е убедена, че там се влиза без фенерче и само със себе си. „Каквото ти дадат да видиш - това е, и ходиш бос задължително! Защото най-добре осъзнаваш къде стъпваш, когато си бос, особено в тъмното. И като всеки ходещ без обувки човек имам рани. Повечето болят, но съм доволна, че са ми се случили. Иначе няма смисъл от тях. И ако не ти носят усещане за болка, значи не си разбрал урока", добавя Мария. Тя няма любима конкретна случка и казва, че целият процес от началото му до ден днешен, паралелно с откриването на нея самата, е най-любимият й.

На пърформанса бяха и сценаристът на сериала „Вина" по БНТ Ваня Николова и водещият светските новини по Нова тв Мариян Станчев - Мон Дьо. Те са част от първия екип от 2004 г., в който Мария стартира с „Тройка по никое време" като еквивалент на сутрешния радио-блок „Тройка на разсъмване" с Милена, Тодор и Кирил, на което Ваня е изпълнителен продуцент.

Там Мария е ексцентричната репортерка, която прави анкети и репортажи от места, на които никой не очаква тя да се появи и говори с хора, които в анкетите на медиите винаги изрязват. „По концепция Мария трябваше да бъде „лудият репортер" и да ходи по улиците и да пита хората какво мислят по въпроси, поставени във вестниците. Ние не знаехме, че тя е ексцентрична сама по себе си. Това си беше истинска публицистика, макар тогава да не изглеждаше точно така.
Тогава Мон Дьо стана водещ на светските новини и тези бяха неговото и на Мария тв дебюти
", сподели Николова. Тя е убедена, че с екипа тогава са направили много силен портрет на епохата ни. „И когато сега ги гледаме, виждаме къде сме били и къде сме стигнали. Макар и да са ни се карали за репортажите, прокарахме пътя си и устояхме позициите си", добавя още сценаристът.

Мон Дьо пък е убеден, че в България такива „луди" репортери като Мария е нямало, няма и сега. „Много хора опитаха да я имитират в годините, но безуспешно! Тя е самобитна, автентична и не може да бъде повторена! Тя е богиня!", възхвалява естествения талант на Силвестър някогашният политически репортер.

Мон Дьо добавя още, че днес като гледа видеата точно преди изборите в неделя, си дава фрапиращата сметка, че „Ама нищо-нищо не се е променило! И е добре доста хора да изгледат отново репортажите и да видят къде е България и какво се е случило с нея. Защото това е отражение на цялата ни действителност на заобикалящия ни свят".

Четете още

Мария Силвестър шокира майка си при раждане

Мария Силвестър шокира майка си при раждане

Мария Силвестър: Разбрах от интернет, че няма да съм водеща

Мария Силвестър: Разбрах от интернет, че няма да съм водеща

Майката на Мария Силвестър пее народни песни

Майката на Мария Силвестър пее народни песни

Мария Силвестър била темерут

Мария Силвестър била темерут

Реклама
Реклама
Реклама