Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/14339486 www.bgdnes.bg

Мис България Свят Вероника Стефанова: Страхливци са мъжете, които бият жени

Дъщеря ми е най-малката гимнастичка, на 3 годинки сама ходи на лагер

Коя е тя

Вероника Стефанова е Мис България Свят от 2017 г. Дефилира като модел на някои от най-престижните ревюта по света, въпреки че вече е майка на две момиченца. Има собствен бизнес, който продължава да се разраства. Вероника е сгодена за приятеля си Филип, който преди време преживява тежък инцидент и изпада в кома за 10 дни, но за щастие успява да се възстанови напълно.

- Вероника, вече сте майка на две деца, но продължавате да се занимавате с бизнес и с модна кариера. Как успявате да ги съчетавате?

Реклама

- В момента съм в такъв период, че съм се отдала на майчинството. Отделно се занимавам със салона за красота, който управлявам. Успявам да съчетавам и двете. Имах ревюта на модната седмица в Милано през февруари, имах и покана за Стокхолм, но не успях да отида. Танцувам и класически балет, сега ми предстои да участвам в спектакъла "Красавицата и звярът" в НДК.

- Не пречат ли децата на кариерата в модата, минава ли ви мисълта за пенсия?

- Не, децата по никакъв начин не ми пречат. Разликата е, че преди можех да пътувам за няколко месеца в чужбина, а сега няма как. Вече отивам директно за ревютата и веднага се връщам обратно.

- Голямата ви дъщеря Анджи е само на 4 години, но вече печели медали в художествената гимнастика. Може ли един ден да я видим като Златно момиче?

- Силно се надявам да стане Златно момиче. Тя тренира, откакто беше на 2 години и 7 месеца, което е рекорд. Тръгна с колебание, но се оказа, че й харесва много, и сега не пропуска тренировка. Дори и в най-големите студове и дъждове ние сме в залата. Миналото лято беше на 3 годинки и беше сама на два лагера от по една седмица. Спортът я учи на дисциплина и благодарение на него виждам голямо израстване при нея. Правилата много лесно въвеждат едно дете в живота. Учи се на уважение към треньорите, възпитава се в дисциплина, което ще й помага в бъдеще. В моето семейство всички са спортували. Баща ми е бивш борец, майка ми лекоатлетка, аз танцувам класически билет. За нас спортът е важна част от живота и се радвам, че децата ми проявяват интерес. Малката Анабел беше само на 5 месеца, когато аз се върнах да танцувам балет. Реално тя проходи в залата, и то на пръсти.

- Не си ли мечтаете и за момченце?

Реклама

- Разбира се, че мечтая, но на един по-късен етап. Анджи и Анабел се родиха бързо една след друга и някак си усетих едно леко натоварване чисто психически. Да ги възпитаваш е много отговорна мисия. Децата трябва да получават достатъчно внимание, в момента, ако имам трето дете, ще ми бъде трудно да съм пълноценна за всички. Анджи е изключително грижовна кака, носи шишета, памперси за Бела, много ми помага.

- Вие сте сгодена, да очакваме ли скоро сватба?

- Надявам се, но не зависи само от мен, а и от годеника ми Филип. Той има голямо желание, но аз забременях много скоро след като се събрахме, и съответно искахме известно време спокойствие. Може би догодина ще се оженим. Това е голямо събитие, искаме да се подготвим добре. Искаме да е възможно най-красивата сватба, ще я направим с много любов. Сигурна съм, че ще бъде неповторима. И аз, и мъжът ми имаме много приятели и роднини, няма как да не е голяма сватба.

- Печелили сте Мис България, може ли един ден да ви видим и като Мисис България?

- Много ще се радвам, но първо трябва да направим сватбата (смее се). Още не съм мисис, нека се оженим и тогава ще ги мислим конкурсите. Доста съм млада, има време.

- Напоследък една от горещите теми е домашното насилие над жени. Вие била ли сте жертва?

- Не съм била никога жертва. Израснала съм в патриархално семейство, което винаги е било пример за любов и съпричастност. Със същата любов сме възпитани аз и брат ми. За мен е много плашеща тази тема, имам познати и приятели, които са били подложени на такъв тип насилие. Странно ми е как жените не улавят тази част от характера на мъжа, не усещат сигналите още в началото на връзката. Моят мъж ме ухажваше една година, преди да започнем връзка. Вече познавах много черти от неговия характер, чак тогава имах смелостта да заживея с него. Едва ли изведнъж гръмва бомбата, проявите на агресия би трябвало да се забележат от по-рано. Чувала съм, че много от жертвите се привързват към насилника. Трябва навреме да потърсят помощ, да получат правилните съвети и да се отдръпнат, преди да е станало късно. Моят баща ми е дал много добър съвет: "По-добре да ти е гадно един-два месеца, отколкото цял живот". Когато не се отдръпваш, ти доброволно се подлагаш на този тормоз. Има хиляди начини да избягаш, не разбирам жените, които се връщат при насилниците. Не мога и да ги съдя, защото никога не съм била в това положение. Имала съм две връзки преди Филип, винаги са подхождали към мен с уважение, за което съм благодарна. Най ми е жал за децата, които растат в такива семейства. Детето не може да избира родителите си. Тези скандали рефлектират върху психиката им, а те не го заслужават. В такива ситуации майката първа трябва да си тръгне заради децата. Няма как тези насилници да са мъже, това е все едно да се възхищаваш на тигър, който убива коте. За мен това не са мъже, а страхливци. Мъжът трябва де е опора на семейството, а не да напада по-слабите. Филип винаги е скалата, на която се опирам. Знам, че когато сме с него, ние сме защитени. Никога не сме стигали до крайности, всеки има лично пространство. Нито се дебнем, нито се ревнуваме. Доверието е в основата на всичко. Дори ревността е голям психически тормоз, не можеш постоянно да следиш партньора си. Трябва да има въздух в отношенията.

- Какво мислите за "Ергенът", където за сърцето на един мъж се борят куп жени?

- За мен мъжът трябва да гони жената, такава е природата. Тук е сбъркана ролята. Ако 20 мъже се бореха за една жена, щеше да ми е интересно. В обратния случай за мен не е естествено. Не мога да си представя този мъж как се чувства, малко е странно да те ухажват 20 жени. Със сигурност предаването има много фенове, не искам да обидя тях или участничките. Никога не съм харесвала мъже, към които има прекалено женско внимание. Такъв тип плейбои не са в мои стереотипи. Не бих целунала мъж, който е целувал шест жени половин час по-рано. В това отношение съм малко крайна, за мен моят мъж трябва да е само мой.

- Преди време участвахте в "Черешката на тортата", бихте ли се пробвали в някое от кулинарните риалита?

- Много обичам да готвя и да гледам кулинарни предавания, винаги има какво да научиш. Доста съм добра, така че бих участвала. Смятам, че ще се справя, в "Черешката" все пак получих четири десетки.

- В предаването бяхте с Благой Георгиев. Следите ли участието му в "Сървайвър" и последните любовни драми в живота му?

- Не мога много да гледам заради децата, но мисля, че се справя отлично. Той е добър човек и не знам защо му се създава странен имидж. Не знам и с какво провокира тези раздели. Ще се радвам да срещне правилния човек, с когото да е щастлив. Той го заслужава.

- Вие сте голяма фенка на футболния ЦСКА, ще стане ли отборът шампион тази година?

- Да, да, да! ЦСКА за мен винаги ще е №1, минахме през толкова трудности, но не сведохме глава. Феновете са страхотни, тази огромна подкрепа дава сила на футболистите. ЦСКА заслужава първото място.

Четете още

Мис България разходи бебето

Мис България разходи бебето

Моделка е майка фурия
Моделка е майка фурия

Моделка е майка фурия

Реклама
Реклама
Реклама