Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/14382234 www.bgdnes.bg

Сръбска певица обяви, че Ванга й е баба

Даниела Вранич не помни почти нищо от живота си с пророчицата

Гледаше ме, когато бях малка, много я обичахме и не знаехме, че има специална дарба

Сръбската певица Даниела Вранич обяви, че е роднина на Ванга. Известната дълги години като "Кралицата на саловете" (б.а. - корабите) изпълнителка даде специално интервю за връзката си с пророчицата за вестник "Курир".

Реклама

В младостта си Вранич често говори за Ванга с баща си. Мъжът никога не й разкрива предсказанията на пророчицата за семейството.

"Ванга можеше да предвиди кога ще се случат някои радикални неща, но ние не я възприемахме по този начин - споделя Даниела. - Гледаше мен и сестра ми, като бяхме малки, но не помня много. За нас тя беше просто нашата баба и нищо повече. Имаме само любов към нея и се гордея с нея като баба, а не като пророчица."

Вранич се е интересувала какво е предсказала за нея Ванга.

"Постоянно питах баща ми да ми каже дали баба е казала нещо за нас. Той винаги на шега ми отговаряше, че със сестра ми ще сме щастливи. Всъщност ние наистина сме щастливи с живота, който водим. Със сигурност не говорим за нея като за пророчица."

Певицата добавя, че е наследила силната си интуиция от Ванга.

"Преди усещах някои неща. Определено имам силна интуиция. Приятелите ми често се изненадват колко силна е тя. Това означава много за мен в работата ми, защото винаги знам дали нещо ще бъде наред, или не. Никога обаче не съм искала да говоря за това твърде сериозно", разкрива певицата.

Бащата на Вранич - Мирко, е роднина на един от братята на Ванга. Както е известно, братът на пророчицата Томе Пандев Сурчев живее дълги години в Сърбия. Той също като сестра си напуска родната Струмица. Продава имота си и се мести край Белград. За него се знае твърде малко.

Реклама

"Чувала съм, че братът на Ванга, който живееше в бивша Югославия, е идвал да я види в Петрич - разказа пред "България Днес" Стефка Петревска, една от близкия приятелски кръг на пророчицата. - Не говореше много за роднините си извън страната. През последните 13 години от живота на Ванга, когато тя имаше най-голяма нужда от помощ и подкрепа, малцина останаха до нея. Моята майка Витка беше до нея денонощно."

Витка Петревска живее в дома на ясновидката цели 11 години - от 1985 г. до 1996 г. На 11 август 1996 прочутата ясновидка си тръгва от нашия свят, за да продължи своята мисия във вечността. В последните години от живота на пророчицата Витка върти тяхното общо домакинство. В къщата си в Първомай Петревска се прибира само в петък вечер, а в събота сутрин отново е на своя пост при Вангелия.

Самата Ванга със сигурност е била при брат си Томе в Югославия поне веднъж. В Комисията по досиетата все още се пазят пътни листове на пророчицата за пътувания зад граница, до които "България Днес" получи достъп преди време. Един до тях е именно по повод посещението на Ванга при брат й. То е било през 1965 година. С пътния талон МВР разрешава на Ванга да отиде на гости на малкия си брат Тома Пандев Сурчев. Посочен е и негов адрес в Белград - улица "Шесталичка" номер 52. Пророчицата е отпътувала при брат си на 21 октомври и се е върнала в България 10 дни по-късно.

Предполага се, че бащата на Вранич - Мирко, е негов наследник. Самата сръбска певица е родена 1975 година. Като дете се учи да свири на пиано и тренира лека атлетика. На шестнадесет години напуска дома на родителите си и се издържа като модел, детегледачка, а след това става певица. Тъй като са от патриархална среда, родителите й не я подкрепили в това. Завършва селскостопанска гимназия и записва обучение по мениджмънт в университет, но не го е завършва.

Кариерата й на певица стартира през 2005-а. Година по-късно издава първия си албум "Да не види она". През 2012 г. пуска и втори. Именно в него е най-големият й хит - дуетът й с Аца Лукас "Нико као ти". След този албум Даниела се оттегли от публичното пространство. Известната певица е смятана за една от най-популярните жени на сръбската публична сцена, когато тя решава да прекрати успешната си кариера.

Оказва се, че причина за това са здравословни проблеми. Вранич е диагностицирана с тежка форма на хормонален дисбаланс.

"Отдръпнах се от обществения живот, защото бях ужасно наранена от заглавията, че съм дебела, пълна с целулит и че не се грижа за външния си вид, а знаех, че съм болна", споделя Даниела.

Днес тя живее в къща близост до Шабац и рядко се появява в медийното пространство. Интервюто, в което говори за роднинската си връзка с Ванга, е едно от малкото след оттеглянето й от сцената.

Четете още

Звездна карта пази гробницата на Ванга

Звездна карта пази гробницата на Ванга

Ванга приема Людмила за своя дъщеря

Ванга приема Людмила за своя дъщеря

Ванга избра мама за своя спътница до смъртта

Ванга избра мама за своя спътница до смъртта

Людмила и Ванга викат духа на Леонардо

Людмила и Ванга викат духа на Леонардо

Реклама
Реклама
Реклама