Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/14443772 www.bgdnes.bg

Певицата Кали: Истинската любов е кът

Не съм се отказала от работата си 

Коя е тя

Галина Иванова, по-известна като Кали, е българска попфолк певица. Родена на 2 октомври г. в София. Артистичният й псевдоним е измислен от Слави Трифонов. Талантът на Кали е забелязан още когато е 15-годишна. На сватба, когато поканената певица не е дошла, Кали излиза да пее вместо нея. В края на празненството приема предложението на оркестъра да стане негова солистка. Следват многобройните им участия из страната.

Доли ЛУКАНОВА

- Кали, тази година вие сте част от предаването "Като две капки вода". Какво ви изненада най-много?

Реклама

- Всичко, абсолютно всичко ме изненадва в това предаване. Досега не съм контактувала с толкова артисти и музиканти от други жанрове. Ние буквално живеем заедно, защото сме ангажирани през цялата седмица. Изненадана съм и от добрата организация на екипа. Правят буквално от нищо нещо. Другото, което много ме впечатли, е това как всеки от нас успява да се справи с образа. Всеки е на мястото, на което трябва да бъде на база усилията, които полага за изграждането на певеца, който трябва да пресъздаде. Тук е моментът, в който трябва да кажа, че не съм един от най-стараещите се участници.

- Защо се получава така?

- Очаквах притеснението, което ме беше обзело в началото, да ме напусне, особено след като спечелих един лайв, но не. То продължава да ме преследва и излизам всеки път с капацитет 30% надолу от това, което в действителност правя. На репетиции се справям в пъти по-добре и съжалявам, че не мога да го покажа. Което означава, че не се справям, защото крайната цел е потребителят да стигне до това, което предлагам. Тези, които прекарват времето си с мен зад кулисите, знаят за какво става въпрос. За съжаление, не мога да овладея притеснението и се примирих. Тук е моментът да кажа, че има огромна разлика между това да пееш на клубна сцена и да пееш на концертна сцена. Когато публиката е дошла да те чуе и когато не консумира нито алкохол, нито се разсейва от компанията на приятели, вниманието е насочена към това, което правиш на сцената. Идва и моментът и с критиката. Миналата година направих един концерт, който се казваше "Калиграф" в столичен клуб, където притеснението беше първа и втора песен. След това се отпуснах и се отдадох на емоцията. Справих се на концертна сцена, така както на клубна. Хората бяха дошли да слушат Кали, нямаше с кого да ме сравняват.

- Какво е нужно за добра имитация?

- В изграждането на един сполучлив образ огромна роля играят стилистите, гримьорите, фризьорите. Когато маската, гримът, облеклото и прическата съвпаднат с тези на оригинала, колкото и да не си изработил пеенето и поведението на героя си, получаваш по-висока оценка, когато се доближиш визуално до образа, който имитираш. Всички казват: "Забавлявай се!", но е много трудно, защото този сезон се събрахме една група от отговорни хора. Самият екип го потвърди. Не закъсняваме, нямаме претенции към това как ще бъдем облечени, гримирани. Разбира се, зад кулисите много се забавляваме. Няма интриги, няма напрежение. С нито един от участниците не съм в конфликт, но напрежението го има във всеки един от нас, преди да излезе на сцената.

- В кой образ се чувствате най-удобно?

- Спечелих лайв, в който имитирах Ваня Костова. Тя е певица, която много харесвам и съм се опитвала да й подражавам като малка. По мое време имах достъп до български изпълнители и може би затова ми се получи толкова добре. Познавам този начин на пеене, опитвала съм се да го правя като нея. Всичко друго ми е извън зоната на комфорт, нито метъл, нито рап, нито поп. Като цяло мисля, че се справям сравнително добре за усилията, които полагам съм на мястото, на което трябва да бъда. Явно и публиката е доста обективна.

- Кои образи ви затрудниха?

- Не можах да изработя добре Лейди Гага. Имайте предвид, че я имитирам наистина брутално темброво. Когато обаче ми сложиш движения и хореография, всичко отива по дяволите. Другият образ, с който не се справих добре, е този на колежката ми Галена. Тя е много фина, много малка, много сексапилна, много подвижна и ми се струва, че имитирах Галена точно така както Христо Гърбов имитира женски образ. Много нескопосано и недодялано. За всеки друг образ мисля, че се справих добре, като се има предвид, че излязох извън зоната ми на комфорт.

Реклама

- Какво научихте за себе си?

- Това е едно преживяване, което донесе нов опит в моята кариера. Може би оттук нататък ще бъда по-смела в опитите си да пея различна музика. Аз съм човек, който обича да експериментира. Другата ми голяма полза е срещата ми с вокалния педагог Етиен Леви. Напомних си колко е полезно да работиш с гласа си и да го поддържаш във форма точно както поддържаш фигурата си и мозъка си.

- Миналата година направихте нещо много различно, а именно концерта "Калиграф". Видяхме ви в много по-различна светлина, което породи въпроса отказа ли се Кали от чалгата?

- Аз съм много емоционален човек. Първо говоря и след това мисля. Така беше и с "Калиграф". Да, в едно предаване обявих официално, че спирам да пея попфолк, даде се акцент на тези мои думи и си вкарах автогол. Казах, че ми е жал за публиката, но не бях разбрана правилно. Имах предвид, че хората получават музика, за която не се влагат особени старания. Истината беше, че исках да започна да се занимавам с концертна дейност и направих едни квалификации за себе си, които не биваше да правя, защото по-скоро си навредих. Става въпрос за това, че оставих хората с грешно впечатление, че спирам да пея окончателно по клубове, ресторанти, механи и частни партита. След това те просто ме оставиха. Нещо, което не исках да се случва. Исках да дам повече приоритет на концертната дейност, но не съм се отказала от попфолка и участията.

- Имате човек до себе си? Как се чувствате с него?

- Върл противник съм на това да споделям любовта си в социалните мрежи да казвам на човека до мен колко го обичам през тях. Това е много лично. Показността поражда само завист, независимо от положителните коментари под снимките. Живеем във време, в което истинската любов е кът. Противник съм и към тази световна толерантност към различните. Не отхвърлям гей двойките, но не трябва всичко с тях да става толкова публично. И аз искам да изкрещя на целия свят колко много обичам човека до себе си и колко е красив той за мен. Но го правя само в най-близкия си кръг. Човекът до мен ме подкрепя във всичко, което правя. И много ме критикува, което ми подсказва, че се интересува от мен.

- Какво ви дава тази любов?

- Такова разбиране от мъж не съм имала през целия си живот и съм изненадана, че ми се случва. През годините изключвах възможността да бъда с по-млад мъж, тъй като не смятах, че някой може да бъде по-зрял от мен. Тук положението надхвърли всякакви мои очаквания. Това се затвърждава през последните почти пет години. Той е изключително търпелив към моите странни настроения и залитания.

- Изкарали сте курс за командос, за да провокирате интереса на големия си син Жоро. Какви други неща сте правили, за да възпитате децата си?

- Като цяло дълбоко в себе си съм мъж. Като малка съм тренирала джудо. Бокс играех допреди няколко години. Влизах в спаринги с мъже, защото нямаше други жени. Карам мотор, яздя коне. Някак си мъжките хобита и спортове ме влекат повече от женските. Обичам да се цапам, да вървя под дъжда, да си сменям гумите на колата сама, обичам да се правя на майстор, обичам да се намажа с машинно масло. Такива неща са ми много присъщи. Може би през цялото време съм давала пример на синовете си с моето поведение. Разбира се, и женските неща не са ми чужди. Харесвам скъпи парфюми, косата ми да е копринена, обичам да съм красива. Баланс при мен няма и никога не е имало. Мисля, че това е нещото, заради което ме харесват хората. Не съм луда, просто ми е скучно да стоя на едно място. Това е нещото, което ми е изиграло лоша шега в личен план. Човекът до мен трябва да ми поддържа интереса. Този човек, с когото съм в момента, се справя много успешно, което е изненада за мен самата.

- Какво ви предстои в близко бъдеще?

- В момента съм се активизирала да положа малко повече усилия за новата ми песен. Молдовски автори я направиха за мен. Не е кавър, а е парче, писано специално за мен. Толкова различна, толкова се откроява, толкова е неразпознаваема Кали вътре. Вече снимахме клипа. Качих Камен дел с кубинки на токчета. Видеото беше заснето от моя племенник Едуард Петров, който е учил режисура и умее да борави с камерата. Средният ми син Марк, който ми направи анимационен клип на песента "Джаз кючек", направи кадри с дрон. И ще оставя една загадка за мъжката фигура.

Четете още

Кали: Изложих се в "Капките"!

Кали: Изложих се в "Капките"!

Кали: Аз съм циклофреничка!

Кали: Аз съм циклофреничка!

Реклама
Реклама
Реклама