Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/14566647 www.bgdnes.bg

Сървайвърът Светослав Славчев: Брат ми Коцето се страхуваше да не ме върнат в ковчег

Лияна, която ми е братовчедка, ме подкрепяше и ми помогна за записването 

КОЙ Е ТОЙ

Светослав Славев е роден в София през 1973 г. в семейство на стар софийски род, потомци на Елин Пелин. Той е брат на фолкпевеца Константин и братовчед на изпълнителката Лияна, с които израства в семейна кооперация в столицата. Светослав завършва 47-мо спортно  училище на "Левски" като един от тримата най-добри ученици на випуска и е тренирал при световната рекордьорка Йорданка Благоева. Той е майстор на спорта и носител на над 20 републикански титли в леката атлетика и има поставен рекорд за скок на младша възраст. Завършва НСА с две специалности - учител по физическо и треньор по лека атлетика. Специализирал е гемология и се занимава с науката за скъпоценните камъни. Участник е в последния сезон на "Сървайвър", където стига до финалната битка.

- Светослав, как решихте да се запишете в "Сървайвър"?

- Записах се, защото исках да отида на другия край на света и да подложа психиката и физиката си на изпитание. В "Сървайвър" исках да предизвикам моите ментални и физически способности. Когато си на 12 000 километра от дома си и си подложен на глад и лишения, ти преоткриваш себе си и разбираш какви способности имаш. "Сървайвър" е катализатор за процесите в тялото и душата, това е една машина, от която не може да излезеш същият човек. Кара те да погледнеш в себе си, да разбереш какъв човек си, да се промениш към добро и да оценяваш всичко в живота.

Реклама

- Какво казаха близките ви, когато разбраха, че искате да участвате? Константин и Лияна подкрепиха ли ви?

- Лили е по-малка от мен и винаги съм се стараел да бъда добър пример за нея. Спортните ми успехи й подействаха много и тя тръгна по моя път и аз винаги безрезервно я подкрепям и напътствам. Когато споделих, че искам да отида на кастинг, тя ме подкрепи и ми каза: "Светльо, това е твоята игра". Тя ми помогна с имейлите и кастингите. Минах на 7 кастинга, медицински и физически тестове, за да вляза. Мерките бяха много строги, за да не се случи това, което се случи с Нончо Воденичаров (през 2009 година Воденичаров участва в "Сървайвър 4", където издъхва на 53 години от масивен инфаркт според лекарите – бел. ред.). Брат ми Константин се притесняваше и шеговито подмяташе да не умра и да ме приберат в ковчег, но когато видя, колко силно исках да участвам, и той ме подкрепи.

- Какво най-много ви липсваше по време на снимките?

- Децата ми! Другото, което ми липсваше, беше храната. Знаех какво ще ме чака и бях подготвен, че не отивам на почивка, но гладът там е страшен. Влязох 107 килограма, а излязох 88. Това е невероятен стрес за организма, а огромната загуба на тегло влияе на мозъка - човек не може да разсъждава. През цялото време мислиш за храна и тогава разбираш, че никой не е по-велик от хляба.

- Какво беше първото, което хапнахте, когато се прибрахте?

- Първата ми работа след като излязох бе да изям няколко големи шоколада от по 300 грама, без да се замисля. Сладкото много ми липсваше, а след това  възможно най-вредните съществуващи въглехидрати и помолих да ми направят пържени мекици със сладко и сирене. По-вкусно никога не ми е било.

- Успяхте ли да създадете приятелства в риалитито?

- "Сървайвър" е място, на което трудно могат да се създадат приятелства. Това е игра на стратегиите, в която се налага да номинираш хората, но ако разбереш, че това е просто една игра, нещата стават по-лесни. Когато с човек си делиш последния залък и чупиш банана на две, изграждаш много силна връзка. Смятам, че успях да създам приятелства с Благо, Иван Булкин, Едис и Чефо.

Реклама

- Гемолог сте, разкажете повече за работата си?

- Гемологията е наука за скъпоценните камъни - диагностика, оценка и да разбереш дали един камък е истински или не. Тя изследва произхода, качеството и цвета на камъните. Професията ми изисква много четене и постоянно обогатяване на знанията по химия, физика и много други неща. Ще се натъкнете на всякакви видове измами и измамници в света на скъпоценните камъни. Ще ги намерите дори в известни магазини и търговски зони. 

- Какъв е перфектният годежен пръстен и трябва ли да струва колкото три месечни заплати?

- Хубаво е годежният пръстен да е с диамант заради символиката на този камък. Това е камъкът с най-голяма твърдост и както при хората основният му химичен елемент е въглеродът. Диамант в превод означава несломим. Той е много древен камък и скъп подарък, който мъжът прави на любимата си в знак на любовта му и с предложение да прекарат живота си несломими, заедно. Колкото до цената на пръстена и това дали трябва да струва колкото три заплати, зависи от това дали мъжът обича жена си и е готов да й подари такъв ценен подарък и каква е неговата финансова способност. Много мъже мамят половинките си, като им подаряват синтетичен мойсанит. Съветвам дамите да знаят, че не всичко което блести, е диамант и да обръщат внимание на това пръстенът да има сертификат и произход. Най-скъпите диаманти са цветните.

- В "Сървайвър" споделихте, че сте се разделили с половинката си. Свободно ли е сърцето ви?

- Разделих се с майката на дъщеря ми, което за съжаление влияе на това колко често мога да виждам детето си. В момента нямам жена до себе си, но сърцето ми е запълнено с любов към близките и най-вече към двете ми деца. Големият ми син е на 27 години. Той е моята гордост, работи като ветеринарен доктор и има собствена клиника. Дъщеря ми е моята слабост. Болно ми е, че заради отношенията ми с майка й не мога да я виждам толкова често, колкото искам. Надявам се скоро нещата да се наредят, защото тя е само на 4 и има огромна нужда от баща. Връзката баща - дъщеря е много важна и влияе върху целия живот на момичето.

- Разочарован ли сте от това, че не спечелихте "Сървайвър"?

- Не, защото победих себе си и надминах очакванията си. Като човек, който е на 50 години, преминах през 74 дни глад и стигнах до последната игра. Това е най-голямата ми лична победа. На мен ми беше най-трудно в предаването, защото бях най-възрастният, най-високият - 1,95, и с най-голям номер обувки - всички фактори бяха срещу мен. Състезавах се с младите и много пъти ги надминавах, което говори, че възрастта е без значение - всичко е във вярата и силата на духа. Когато духът ти е силен, можеш да проектираш тялото си, да тренираш всеки ден и да побеждаваш 20-годишни.

Четете още

"Сървайвър" се размина с бомба

"Сървайвър" се размина с бомба

Братът на Константин и синът на Здравко Здравков в "Сървайвър"

Братът на Константин и синът на Здравко Здравков в "Сървайвър"

Реклама
Реклама
Реклама