Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/14602938 www.bgdnes.bg

ШОК за зрителите! Иво Димчев е големият ПОБЕДИТЕЛ в "Черешката"!

Ексцентричният артист Иво Димчев е големият победител в "Черешката на тортата". След такава вечер няма и как да е другояче!

Нечувано! Тостове с чаши пълни с баница, айрян от бутилки за физиологичен разтвор, залепени по стените, бели пластмасови глави криещи агнешки вкусотийки, спринцовки, епруветки и какво ли още не, беляза финала на "Черешката". 

Реклама

Вечерта започна с дим и сирени! Малко заприлича на наргиле бар, но това е Иво Димчев. За всеки си имаше отделна масичка и столче с написани имена върху тях на дадения гост. Малко като в забавачка или даскало, но отново Димчев излезе извън границите дори и на ексцентричното. 

Бунтарът Димчев скри шапката на гостите си Станислава Айви, Ивет Григорова, Филипа Огнянова и на Александър Балкански със своите ексцентрично поднесени гозби, а дори и напитките, които бяха лишени от чаши. Точно по вкуса на артиста, който каза, че му е "писнало вече от чаши".

Димчев не изневери на себе си и поднесе семпло меню, но в същото време екстравагантно като самия него, даже може би повече. Ястията бяха сервирани чрез смразяваща арт инсталация, чиято цел бе да скандализира. Мисията успешна, всички сетива бяха шокирани!

Абстрактното меню включваше Робска салата - с истински вериги подаващи се под доматите. Вилиците на гостите удряха веригите, но в крайна сметка успяха да се преборят с изпитанието. 

Дъвкана баница - дъвка корите, дъвка ги, преди да я оформи с помощта на своята приятелка и я да я метне във фурната. Накрая, когато беше готова, реши да изпердаши отгоре фъстъци! Шеф Манчев остана безмълвен и втрещен.

Основното ястие бяха агнешки главички, поднесени по нестандартен и оригинален начин - в пластмасови бели малки човешки глави, по калъп на главата на самия Димчев. Десертът бе поредната артинсталация, криеща в себе си скрит крем карамел, отгоре сметана, а най-отгоре царевични пръчици и течен колаген.

Реклама

"Аз много използвам течен колаген, затова и изглеждам толкова добре, на тези вече наближаващи 50 години", не се свени артистът.

Език, две очи и мозък са основното ястие на Димчев. Ексцентрикът разпука агнешките главички с чук и метна езиците, очите и мозъците в масълце в тигана. После им добави девисил, което не се понрави на пеф Манчев.

"Джоджанът е пръв приятел на агнешките главички, а не девисилът.", смъмря го Манчев. После Димчев изби рибата, когато натъпка очите и езиците в пластмасовите глави, но място за агеншките мозъчета не остана. Димчев намери решение и реши във всяка глава да сложи или очи или език и мозък. Така на всеки му се падна нещо различно.  Чините бяха гарнирани от ядливи цветя. 

 

"Такава презентация до момента в "Черешката на тортата" никой не е виждал. Браво!", хвали го шеф Манчев.

Айрянът към дъвканата баница беше сервират наистина, ама наистина абстрактно, да не кажем нечувано. То даже не беше сервиран, а закачен по стените в бутилки от физиологичен разтвор. Гостите пиха, по-точно смукаха айряна през тръбички прикрепени към бутилките. Водата бе поднесена в спрейчета, а напитката в епруветки!

"Ти ни отвя и доказа, че си най-добрият!, такива коментари валяха не от един от гостите на Димчев. Само Огнянова беше в шок през цялата вечер.

Накрая ексцентричният артист подари на всеки портрет. Лично Димчев е седнал и е нарисувал всеки един от гостите си на големи бели платна с черен графит. Всички бяха очаровани и поласкани от жеста и Димче обра всичките 40 точки и покори кулинарния Олимп! Единственият минус бе, че естравагантният артист получи помощ за баницата, така де, за дъвката баница от своя приятелка. 

"В болница ли ще влизам", смее се Манчев, когато видя спринцовките и епруветките. 

"За мен лично трябва да спечели Филипа, но Димчев е с най-много точки, и печели!", леко недоволно връчва приза Манчев на артиста.

Балкански финишира с 35 точки, Григорова е също с 35 точки, Стаси и Филипа получиха 37 точки.

Накрая Димчев разказа и малко са свои преживявания от детството си.

За пръв път боядисал тоалетната чисто оранжева, когато е бил на 5 годинки. Но не с боя, а с лак против ръжда. После го е трил като луд, за да не го ступа баща му.

Димчев разказа и за първият си пърформанс. На 24 май, още докато е бил ученик, се е дегизирал като жена. Минава пред Тодор Живков, облечен като долна, луда жена. Това Димчев прави и втрещява всички само на 6-годишна възраст.

"Голяма цена съм плащал винаги за това, баща ми не веднъж ме е бил. Съучениците ми също, но това не ме отказа. Накрая се развих, когато стъпих в театъра.

Димчев каза, че носи в себе си толкова любов, че дори би обичал неподходящия човек, докато дойде рицарят на бял кон. Просто, защото обича да раздава обич! 

Какви ли изненади ще ни донесе "Черешката" идната седмица предстои да разберем.

Четете още

Иво Димчев: Много сте ми банални в "Черешката на тортата"

Иво Димчев: Много сте ми банални в "Черешката на тортата"

Станислава Айви: Родителите ми смятаха, че ще ме отвлекат в Колумбия!

Станислава Айви: Родителите ми смятаха, че ще ме отвлекат в Колумбия!

Реклама
Реклама
Реклама