Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/14831779 www.bgdnes.bg

Лили не предприема нищо без съвет от гадатели

Естрадната прима се допитвала до композитора Тодор Филков и до ясновидката Вера Кочовска

Лили Иванова по изключение, и то голямо, предприема каквото и да било - в личния живот и професионалните си изяви, без да се допита до гадатели. Това потвърди пред "България Днес" пловдивският певец Борис Комитов, който години наред е работил с примата и с другата голяма звезда на родната естрада - Йорданка Христова.

Реклама

"Лили е прекрасен човек, но има увлечение по гадатели и ясновидци. Аз съм се опитвал да й обясня, че от християнска гледна точка тези хора грешат пред Бога, но тя има интерес към техните предсказания", сподели за изданието Комитов.

Преди години, когато Вера Кочовска бе в зенита на славата си като топекстрасенса на България след смъртта на Ванга, поп иконата искала телефона й от пловдивския си колега, за да получи нейните съвети. По думите на певеца от Града на тепетата изпълнителката на "Ветрове" уважавала много и Ванга, с която се е срещала няколко пъти. Какво обаче й е предрекла петричката Касандра, естрадната легенда не доверявала никому.

"Не може да се отрече, че Лили винаги търсеше съветите и на своята духовна майка - покойната игуменка на самоковския женски метох, подпомагаше манастира без излишна показност...", уточни Борис Комитов.

Той допълни, че е чувал за варненски ходжи, които давали напътствия на прочутата му колежка, но не знае подробности.

За сметка на това в шоубизнеса не е тайна името на новия личен астролог на певицата. Той е дългогодишен тонрежисьор в БНР, написал е стотици песни за най-известните БГ изпълнители, а в момента е в творчески тандем с Лили Иванова. С нея го свързвало не само изпитано през годините приятелство, но и фактът, че изпълнителката на "Панаири" го е допуснала до себе си в качеството му на неин личен астролог. Името на музиканта, вещ в гадаенето по звездите, е Тодор Филков.

Реклама

Специално за "България Днес" поп ветерани разказаха, че от години маестрото живеел в САЩ, където се оженил за наша сънародничка там. От време на време обаче се връщал за по-дълго в България, а в момента отново бил тук и общувал редовно с примата.

Разкритието, че Лили не насрочва концерт, без да се консултира с астролога си, направи наскоро в ефира на голяма БГ телевизия предприемачът Димитър Тодоранов, организатор на няколко нейни изяви преди време.

Той разкри и защо Лили е отложила големия си концерт в София навръх Деня на влюбените - 14 февруари. Няколко дни преди събитието естрадната звезда се обадила на Тодоранов късно вечерта и обявила, че то трябва да се пренасочи на друга дата. Обяснението, което дала, гласяло, че астрологът й смятал, че 14 февруари не е добра дата за сценични изяви. Предприемачът се шокирал и настоял, че това не може да бъде причина за отмяната на концерта. В крайна сметка певица №1 на България размислила и излязла на сцената.

Причината Лили пък да откаже изобщо да се появи на грандиозния концерт, с който на 13 юли се открива пилонът гигант на Рожен, бе обяснена в нейния фейсбук. Но нейни колеги допускат, че нежеланието й да извиси гласа си на родопския първенец не се дължало изцяло на съветите на нейните персонални "звездобройци". Какви други съвети е получила поп иконата, вече не от астролози, за да откаже поканата да пее на Рожен, можем само да гадаем.

Когато покойният ВИП астролог Иван Станчев бе на пика на своята популярност, Лили получила от него откровението, че ще пее до 92 години.

Пловдивският изпълнител Борис Комитов също потвърди, че легендата на родната естрада се е допитвала и до хай гадателя по небесната карта.

"Иван Станчев и съпругата му Оксана бяха наели едно помещение от моя стар приятел Дамян Дамянов, син на партийното величие от соца Райко Дамянов, срещу сградата на БНТ и от гараж го превърнаха в клуб-кафене, посещавано не само от Лили, но и от много други известни българи", спомня си един от дуетните партньори на Йорданка Христова.

Четете още

Лили Иванова разкри на кого ЗАВЕЩАВА наследството си

Лили Иванова разкри на кого ЗАВЕЩАВА наследството си

Лили Иванова няма да пее на пилона на Рожен

Лили Иванова няма да пее на пилона на Рожен

Реклама
Реклама
Реклама