Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/15212038 www.bgdnes.bg

Вижте как Дони остаря през годините: от секссимвол до йога

Времето лети и за известните

44 кг сваля музикантът, чувства се чудесно

Звездата на Дони изгря на музикалния небосклон със зората на демокрацията през 1989 г. и премина целия български преход с няколко впечатляващи метаморфози.

В началото на 90-те Добрин Векилов, както е рожденото име на певеца, блести на сцената с групите "Атлас" и "Медикус". Големият хит "Кукла", изпят от Дони, който по това време е с буйна черна коса, го превръща в любим глас на младите и истински секссимвол.

Реклама

Следва изключително ползотворно сътрудничество в дует с Момчил и ангажименти в театъра с легендарната постановка "Секс, наркотици и рокендрол".

В началото на новия век Дони успешно се изявява в дует с своята муза и съпруга Нети. През годините музикантът променя коренно визията си и започва да се увлича от мистиката на източната култура. Стига дотам, че с радикална диета сваля десетки килограми и е неузнаваем дори за близките си.

"Чувствам се много добре, свалих 44 кг, почти половината от теглото си, разкри в интервю музикантът, в момент, когато тежи едва 50 кг. Дони успокои феновете си, че не е болен. Причината за драстичното му отслабване не е здравословен проблем, както мнозина си мислели, а именно увлечението му по източните учения и практики. Заради йогизма певецът си е наложил специален хранителен режим, основан изцяло на суровоядството. По това време Дони яде предимно необработени плодове и зеленчуци. Много рядко - веднъж в седмицата, си позволявал някой зеленчук, обработен на пара.

"Според мен болни са хората с наднормено тегло - казва тогава Дони. - Никога не съм се чувствал по-добре. Пълен съм с енергия, бодър съм, не се задъхвам. Показателите ми са като на 20-годишен младеж, дори лекарите са изненадани колко добре са ми органите."

По-късно певецът сякаш престава да бъде толкова краен по отношение на диетата си, но продължава да е с много слаба фигура. Дони и Нети гостуват в телевизионни предавания, в които отварят вратата към своята домашна кухня. Нети Добрева показа своя рецепта за овесени палачинки.

Реклама

"Ще направим една овесена палачинка - това, което му готвя всяка сутрин - обясни Нети в шоуто. - Дони я яде абсолютно чиста, но ние сме толкова духовно извисени хора, затова ще направим две - едната сладка, а другата солена. Аз съм нормалният човек в семейството и ям абсолютно всичко. И готвя всичко каквото искат. Хората ме питат "защо не го храниш". Но ако видят какво количество риба изяжда Дони, просто ще се изплашат." Музикантът умее да се шегува със собствените си странности.

"Нека Нети каже за рецептата, защото аз нито мога да готвя, нито мога да ям, както се вижда - шегува се Дони и допълва: Аз първо станах вегетарианец преди повече 20 години. По едно време дори бях веган. Но в тези три години, в които бях веган, сериозно се разболях. Лекарите ми препоръчаха да мина отново на вегетарианска храна."

Дони вече е на 56 години и продължава да радва почитателите си с най-различни превъплъщения на сцената и в живота. "България Днес" му пожелава да бъде жив и здрав и все така енергичен!

Четете още

Дони показа човка

Дони показа човка

Дони бил "голям мислител"

Дони бил "голям мислител"

Реклама
Реклама
Реклама