Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/16298914 www.bgdnes.bg

Валя Балканска: Господ ме пази от вируси, писна ми от клюки за здравето ми

На певицата й писна от клюки за здравето й

"Не съм карала COVID, Господ ме пази."

С тези думи шокира "България Днес" 81-годишната фолкпевица Валя Балканска, за която плъзнаха спекулации, че съвсем наскоро се ваксинирала за вируса. Музикалната легенда категорично отрече това и заяви, че не се страхува от заразата. Валя прекарва грипния сезон в чудесно здраве с помощ отгоре.

Разбира се, и на певицата й се случва да пипне някоя и друга настинка, но тя без проблем се справя с нея и не боледува тежко.

Реклама

"Мен Господ си ме пази... чай, топличко вкъщи, загрявки и така преминава всяка настинка", разказа Балканска.

В същото време изпълнителката споделя, че е постоянна жертва на клюки и здравословното й състояние често е мишена на спекулантите. "Ето сега излезе една клюка, че съм паднала от сцената и че съм си счупила ръката, а аз вчера бях в София", категорично заяви певицата. Валя е потресена, че хората я унижават по този начин и че притесняват най-близките й с лъжи за нея.

"Аз ще го понеса! Знам, че ме ръфат от край време, но не си правят равносметка колко много хора притесняват", сподели изпълнителката. "Аз съм здрава и не мисля на никого злото! Добре съм, вкъщи съм си, на топло съм, има какво да ям, не търся от никой и не се оплаквам".

Но за космическия глас хората погрешно са се притеснили за нея, докато има много по-сериозен проблем през зимния сезон. "На хората с ниски пенсии, на тях трябва да се обърне внимание! На тези, които нямат възможности", заяви народната певица.

Валя не мисли за себе си, а за ощетените. Тя самата се чувства в чудесно здраве и е напълно способна освен да се грижи за себе си, да пребори и без проблем всички вируси през грипния сезон.

Певицата не използва специални лекове или нещо по-различно от обичайната ни народна медицина, а от студа се пази просто като си стои вкъщи. "Още е слънчево, добре е, чисто, сухо... Каква зима е това", разсмива ни родопчанката.

Малко по-рано този месец Валя получи престижното отличие "Йеродякон Игнатий Васил Левски", което се връчва за духовност, хуманизъм и патриотизъм в Карлово. Изпълнителката продължава да изпълнява обичаните си народни песни, като наскоро Валя отпразува 60-ата си годишнина на сцена.

Четете още

Валя Балканска против пилона в Рожен!

Валя Балканска против пилона в Рожен!

Валя Балканска пред "България Днес":  Лекувам се с билки заради здравната каса

Валя Балканска пред "България Днес": Лекувам се с билки заради здравната каса

Реклама
Реклама
Реклама