Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/16470910 www.bgdnes.bg

Спортисти са властелини на телевизионната арена

  • Джаферович, Джизъса, Коко Велков - шампиони и на малкия екран
  • В последните години атлети прибират големите награди от риалити формати 

За да спечелиш голямата награда от риалити формат със състезателен характер в България, изглежда трябва да си спортист. И то на професионално ниво. Дори е необходимо да си се готвил за най-големия спортен форум - олимпийските игри.

Реклама

До това заключение можем да стигнем след края на сезона на тв форматите. Последният - "Фермата", бе спечелен от бившия футболист Костадин Велков.

Коко, както го наричат всички, не е единственият, които грабна лъвския пай от различните формати. Само преди месеци друг бивш футболист - Благой Георгиев, спечели друго популярно шоу - "Сървайвър".

Ако върнем лентата назад, ще видим, че в последните няколко години, именно професионални атлети са най-добре подготвени за битките в тв състезанията.

Първият, който печели риалити формат и е спортист, е Ваня Джаферович. Малко след като приключва футболната си кариерата, той се записва за "Сървайвър". А няколко месеца по-късно се оказа последният оцелял на острова. Години по-късно Джаферович се завърна в "Сървайвър", но не като участник, а като водещ.

Не само футболистите обаче са силни на арената. Доказа го Андрей Гридин преди 2 години. Участвалият на олимпийските игри в Сочи през 2014 г. пребори сериозна конкуренция, за да триумфира в третия сезон на "Игри на волята". Гридин е ултрамаратонец, но на най-големия спортен форум се състезава в друга от коронните си дисциплини - ски бягане. А Русия записа не лош резултат за родните стандарти в този спорт.

Още един спортист, макар и не от български произход, доказа, че атлетите са най-добре подготвени за тежките условия в риалити форматите. Става дума за победителя от сезон 4 на "Игри на волята" Алекса Ерски. Борецът, който се състезава за Сърбия, разби на пух и прах нацепените и нахъсани до краен предел мачовци, които обаче нямат професионалния опит като спортисти. Иначе връзката на Алекса с България е много елементарна. Когато влиза във формата, той е гадже на олимпийската медалистка Елица Янкова. Двойката бе заедно в тв състезанието, но нежната половинка на Алекса рано-рано си стегна багажа.

Реклама
Реклама
Реклама