Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/16732883 www.bgdnes.bg

Това са най-чаканите концерти за 2024 г. - пълен списък

Ед Шийрън е най-чаканият певец, пълни Националния стадион на 31 август 

Д2 и Тони Стораро отбелязват 25 години на сцена с мащабни концерти 

Две големи имена на класическата музика ще посетят България тази година. Андре Рийо и Пласидо Доминго ще покажат величието на музиката с грандиозни изяви в София.

Андре Рийо, световноизвестният нидерландски цигулар и диригент, е готов отново да плени българската публика след дълго очакваното си завръщане в у нас като част от световното си турне. Концертът му ще бъде на 15 март 2024 г. в зала "Арена София". Публиката ще бъде пренесена в свят на очарователни мелодии, поднесени от Рийо и неговия оркестър "Йохан Щраус", хор и солисти от различни националности, в репертоар, простиращ се от класически музикални шедьоври до валсове, музика от филми, поп хитове и опера, пишат от официалната страница на спортното съоръжение, което ще е домакин на събитието.

Реклама

Този път изненада сред великолепните солисти е 15-годишната Ема Кок - специален гост на турнето на Рийо. Тя е победител в шоуто "Voice Kids" - Нидерландия.

Билетите за концерта бяха разпродадени за пет дни в пълния си капацитет от 11 000 места, което наложи да бъде обявена и втора дата. Така Андре Рийо ще се изявява на сцената и на следващия ден - 16 март. Цените на билетите варират от 80 до 250 лева.

"Емоциите са ключът! Когато една музика докосне сърцето ми, знам, че ще докосне и вашите сърца. Очаквам с нетърпение най-сетне да се върна в България следващата година с моя оркестър "Йохан Щраус", хор и много международни солисти. Надявам се да видя всички да пеете и да танцувате с мен!", заяви в емоционално обръщение Рийо към българските си почитатели.

30 март 2024 година е датата, в която Пласидо Доминго ще впечатлява с гласа си у нас. Първоначално концертът трябваше да е на 11 септември миналата година, но беше отложен поради непредвидени технически причини от страна на организатора на балканското турнето за Албания, България и Турция.

82-годишният певец, наричан Краля на операта, е на световно турне, в което включи и София. От екипа му казват, че маестрото подготвя специална изненада за гостуването си догодина. Билетите се продават на цени от 70 до 230 лева.

Реклама

Това е трето гостуване на Пласидо Доминго в България. Първото беше отново в "Арена София" (тогава "Арена Армеец") през 2014 г. Световният тенор вдигна на крака публиката с изпълнение на песента "Моя страна, моя България" на Емил Димитров. Музикални критици твърдят, че това ще е последното голямо турне за знаменития изпълнител. През 2021 г. Доминго пя под открито небе по покана на Соня Йончева. Концертът пред храм-паметника "Св. Александър Невски" събра над 5000 зрители на площада и бе гледан от над 60 хил. зрители чрез видео в интернет в целия свят.

Може би най-чаканият концерт у нас през тази година е изявата на световноизвестния британски изпълнител Ед Шийрън. Изявата му е планирана за 31 август на Националния стадион "Васил Левски", като продажбата на билети предизвика огромни виртуални опашки от желаещи да се сдобият с ценните пропуски. Само за първите 24 часа бяха продадени над 50 хиляди билета.

Българските изпълнители също ще зарадват почитателите си.

Емблематичната група Д2 ще отбележи 25 години на сцената с концерт в зала 1 на НДК на 10 май догодина.

Бандата ще изпълни на живо песните, които станаха любими на няколко поколения, както и съвсем нови парчета, които подготвя в момента. Цените на билетите за мегаконцерта започват от 40 лева и достигат до 100 лева, като най-евтините вече са разпродадени.

Легендарният певец и бас китарист на "Пърпъл" Глен Хюз идва в България като част от световното си турне. Гостуването му нас ще се състои от 20 часа на 27 май 2024 година, като визитата на емблематичния музикант е част от музикалната обиколка 50th Anniversary "Burn" Album Tour 2024.

Билетите се продават онлайн, като електронната им версия не е необходимо да бъде отпечатана, а могат да бъдат сканирани директно от телефон. Деца до 7-годишна възраст включително влизат без билет, но с придружител и с попълнена декларация.

И отново се връщаме към българското. На 10 февруари Николина Чакърдъкова ще изнесе голям концерт в компанията на дъщеря си и Неврокопския танцов ансамбъл. Събитието ще е в зала "Арена София" от 19 ч, а цените на билетите варират от 50 до 150 лева. "Ще бъде много пищно, красиво, ще чуете и видите едни от най-популярните песни на Чакърдъкови! За всички, които обичат да танцуват, ще има много място за красиви български хора. Ще пеем от сърце! Облечете си носията, облечете си костюма на клуба, който посещавате, обуйте си удобни обувки и ние ви обещаваме незабравима вечер! Празник с Чакърдъкови, събитието, за което дълго ще се говори, не го пропускайте!", пишат организаторите на концерта.

Треньорът в десетия сезон на "Гласът на България" Миро ще завърши турнето си "Best of" с концерт отново в зала "Арена София" на 17 април 2024 година. The Grand Finale ще бъде големият финал на поредицата от музикални събития, които започнаха през август тази година. В кулминацията на турнето ще бъдат включени големите хитове на Миро от последните над 20 години, както и нови песни, които подготвя в момента.

Турнето на Миро "Best of" започна от сцената на пълния Летен театър в Созопол през август. А след това концертите бяха в Бургас, Стара Загора и Варна. В София близо 4000 души аплодираха и пяха заедно с него на първия му за годината концерт в зала 1 на НДК. Билетите се продават в диапазона 40-150 лева.

Суперзвездата от 90-те години на миналия век диджей Бобо също ще дойде в България. Мащабното турне EVOLUT3ON по повод 30-годишнината му на музикалната сцена ще мине и през България на 19 октомври 2024-та. Билетите за събитието в "Арена София" са в продажба на цени от 66 до 140 лева.

Мащабни концерти ще има и за любителите на попфолка. Тони Стораро ще отбележи 25 години на сцена с гранд изява на 9 май догодина. В столичната "Арена София" ще пее на една сцена с Азис, Галена, Софи Маринова, Деси Слава, Алисия, Константин, Емилия, синовете си Фики и Емрах и други. Билетите са между 40 и 120 лева, но може да бъде запазена и маса за 10 души на цени от 1000 до 3000 лева.

В същата зала, но на 23 ноември догодина ще се изявява Теа Таирович. Балканската сензация е известна със своите енергични и чувствени изпълнения. Вдъхновени от латино и ориенталски танци, което й спечели прозвището "Шакира на Балканите". Билетите се продават на цени от 65 до 85 лева.

"Сурва" отново ще се проведе

И тази година обичаният фестивал "Сурва" ще се проведе. Мястото, както повелява традицията, е Перник.

Миналата година събитието се завърна в културния календар, като преди това имаше 3-годишно отсъствие - първо заради водната криза в миньорски град, а след това и заради пандемията от коронавирус.

След миналогодишното завръщане сега "Сурва" затвърждава, че отново се превръща в постоянно събитие. 30-ото издание на Международния фестивал на маскарадните игри ще се проведе в Перник от 26 до 28 януари 2024 г. Запазвайки българските обичаи и традиции, хиляди участници от цяла България ще се съберат в града, за да си пожелаят здраве, късмет и веселие. Дефиле на уникални маски и костюми, песни, танци, забавления, изложба и много подаръци очакват всички гости на фестивала.

Фестивалът се организира от Община Перник от 1966 година, а от 1985 г. има статут на международен. С конкурсната си програма фестивалът ни среща със сурвакари, кукери, бабугери, джамалари и много други.

Интересно събитие ще има и край морето, но през лятото. От 2 до 4 август в Бургас ще се проведе "Спайс мюзик фестивал". Водещ участник ще бъде световноизвестният британско-индийски звукозаписен артист, рапър, продуцент и диджей - Panjabi MC (Панджаби Ем Си).

"Връщаме добре познатия ви план на фестивалната зона от изданията през 2020, 2021 и 2022 г. и сцената с гръб към морето. Разширяваме и фиксираме фестивалната зона до 10 000 души, за да бъде достатъчно просторно и приятно на всички посетители", съобщават организаторите.

Засега участие във феста през август са потвърдили Бу Мартин Eрик Eриксон, по-известен като "И тайп", евроденс групата "Ту Ънлимитид" и други.

Най-мащабният български фестивал за рок и метъл музика "Хилс ъф рок" се завръща с гръм и трясък през 2024 г., а хедлайнерът, който ще запали сцената в първия фестивален ден е иконичната група "Корн". След прекъсването през 2023 г. фестивалът се завръща на Гребната база в Пловдив от 25 до 27 юли.

Идва продължението на "Гладиатор", но без Ръсел Кроу

Втората част на "Гладиатор" е един от най-очакваните филми тази година.

Премиерата му ще бъде на 22 ноември, като в лентата участие ще вземат Дензъл Уошингтън и Педро Паскал. Лошата новина е, че в продължението няма да участва Ръсел Кроу, който доби световна популярност с ролята си в първата част през 2000 г. "Авторите на продължението трябва да ми плащат за всеки един път, в който ми се налагаше да отговарям на един и същ въпрос. Аз нямам нищо общо с този филм. В неговата вселена аз съм мъртъв, Масимо Децимо Меридио вече го няма. Това обаче буди много завист у мен, защото ми напомня за времето, когато бях млад", гневен е Ръсел Кроу.

Друго филмово продължение също буди интерес през тази година - "Жокера: Лудост за двама". Премиерата на лентата е насрочена за 4 октомври, а в главната роля отново ще е Хоакин Финикс. Във филма ще видим и Лейди Гага в ролята на Харли Куин.

Любителите на анимациите също няма да останат разочаровани - излизат четвъртите части на "Аз, проклетникът" и "Кунг-фу панда". Премиерите им са съответно на 3 юли и 8 март. Анимацията "Гарфилд: Филмът" трябва да се появи 24 май, а актьорът Крис Прат ще даде гласа си на мързеливата и дебела оранжева котка.

"Властелинът на пръстените: Войната на Рохирим" (13 декември), "Кралството на планетата на маймуните" (24 май), "Ченгето от Бевърли хилс 4" (лятото) и "Падингтън в Перу" (8 ноември) са други очаквани с интерес заглавия.

Четете още

Пласидо Доминго дава съвети за бизнес

Пласидо Доминго дава съвети за бизнес

Андре Рийо с втори концерт в София
Андре Рийо с втори концерт в София

Андре Рийо с втори концерт в София

Реклама
Реклама
Реклама