Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/17724767 www.bgdnes.bg

Стоичков официално стана певец, вижте как пее на сцената на НДК

Стефан Димитров се поклони на близнаците и им подари рози

Братя Аргирови изпяха живота си на юбилеен концерт в НДК

На грандиозен концерт на сцената пред препълнената до дупка зала 1 на НДК най-известните български близнаци - поп музикантите братя Аргирови, изпяха живота си, отпразнуваха 40 години на сцената, посрещнаха рождения си ден, духнаха свещички върху торта и поканиха приятели да пеят в прегръдка с тях.

Легендата на българския футбол Христо Стоичков дебютира за пръв път на музикална сцена пред публика и изпя в съпровод с Благовест и Светослав Аргирови парчето "Любов поне".

Реклама

Очарователното момиче с дълбок и чувствен глас, любимката на България Тони Димитрова се присъедини към тримата вокалисти с думите: "Аз съм от Бургас, трите момчета са от Пловдив и ставаме четирима провинциалисти на сцената", и разсмя залата.

Съпругата на Христо Стоичков – Мариана, и дъщеря му Мика бурно аплодираха изпълнението на Камата.

Бившият министър на труда и социалната политика в третото правителство на Бойко Борисов Деница Цачева, някогашният градоначалник на София Минко Герджиков, шефът на БТА Кирил Вълчев, продуцентът Джуди Халваджиян в компанията на дъщеря си, политологът политик Тома Диков, депутатът от ГЕРБ Рая Назарян, бившият кмет на столичната община "Възраждане" Савина Савова и много други се насладиха на спектакъла.

Именитите близнаци пяха под акомпанимента на симфоничния оркестър на Държавната опера в Русе с диригент Димитър Косев. Тенорите Михаил Михайлов и Петър Костов вдигнаха публиката на крака с изпълнението на "О соле мио".

Братя Аргирови почетоха композитора Стефан Димитров с думите: "За Стефан Димитров, който е написал най-хубавите ни песни, който е тук в залата, ще изпеем неговата песен "И замирисва на море".

Реклама

В знак на благодарност за признанието композиторът се изправи и тръгна към сцената, поклони се дълбоко пред близнаците и им подари рози.

Чаровните сестри от успешния дует "Мания" - контрабасистката Даниела Петкова и вокалистката Юлия Димитрова, неотлъчно съпровождаха репертоара на братята, които изпяха 15 емблематични свои песни, сред които "Силвия", "Залез", "Лодка в дъжда", "Както те обичам", "До вчера", "Гот е да сме двама", "Ненужен", кавър на песента на Modern Talking "Ученическо писмо" и други.

"Светослав, който прекара 22 г. в Норвегия и дирижираше общински хорове, пожъна фурор, спечели наградата "Най-добър общински хор" и норвежкият крал го покани на приема по случай 25-годишнината от коронацията. Главната причина за неговия успех е проектът му "Балканска китка" - с тези думи Благовест Аргиров анонсира изпълнението на популярни български, сръбски и гръцки песни, като още с "Йовано, Йованке" музикантите вдигнаха публиката на крака.

В оркестрината на първа линия бе известният радиоводещ Йордан Георгиев - Данчо Стълбицата, с когото близнаците написаха книга за историята на дуета, озаглавена "Гот е да сме двама". "Момчета, искам да ви поздравя за годините приятелство, за пътешествията из цялата страна и в чужбина, за дискотеките и ви желая все така да се изкачвате още дълги години напред и нагоре по стълбицата", каза музикалният радиоводещ.

Братя Аргирови благодариха на бащата на "Времето е наше" - текстописеца Александър Петров, който също беше в залата, и изпълниха песента по негови стихове "Есента", а публиката аплодираше изпълнението им с вдигнати ръце.

Певиците Богдана Карадочева, Мая Нешкова, Теди Кацарова, Румяна Коцева, Нелина гостуваха на концерта, а колегите им Мими Иванова и Развигор Попов, Силвия Кацарова, семейство Михаил, Кристина и Константин Белчеви изпратиха кошници с цветя за близнаците в знак на почит.

Политикът от БСП Кристиан Вигенин се наслади на юбилейния концерт на Аргирови, но не се възползва от привилегията да използва правителствена ложа и седеше сред хората.

Адвокатът Тодор Батков също бе гост на музикалния празник на братята, защото дъщеря му Калина, известна с артистичния си псевдоним К.лина, записа преди време песен с Аргирови, която изпълни в юбилейната нощ.

Архитект Калин Диков, който е главен герой в един от клиповете на близнаците и влиза в ролята на шофьор на луксозна лимузина, дойде на концерта и ритмично танцуваше на вечните хитове на Аргирови.

"Историята ни започна, когато дойдохме в София да учим в консерваторията - единият пиано, другият - виолончело, но заради любовта ни към популярната музика и за ужас на майка ни станахме студийни музиканти към БНР", спомни си Благовест Аргиров.

Пищният концерт, съпроводен от светлинно шоу, пиротехника и 3D ефекти бе организиран от компанията на Евгени Боянов "Гранде арт", който приживе бе импресарио на недостижимата българска комедийна актриса Стоянка Мутафова.

Реклама
Реклама
Реклама