Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/18014091 www.bgdnes.bg

Галя Щърбева снима нов филм за "Нетфликс"

Разказва за хора, които съживяват малки населени места в България

"Работя върху втори филм, който се надявам да бъде не по-малко успешен от първата ми лента, която "Нетфликс" качи в своята стриминг платформа." Новината съобщи за "България Днес" продуцентката на лентата Галя Щърбева.

Тя е първият български журналист, който получи поканата от "Нетфликс" да качи документалния си филм "Калин и отборът на затвора" в платформата, който имаше милиони гледания на зрители от целия свят. Лентата, която бе режисирана и заснета от съпруга на Щърбева - Петко Гюлчев, отнела 5 години срещи и филмиране на различни ситуации със затворниците от Казичене. Главният герой Калин бил открит от колежката на Галя - Генка Шикерова.

Реклама

Лентата й, заснета по действителен случай, е вдъхновяваща история за втория шанс и преобръщането на ценностната система и заслужено получи няколко отличия на филмови фестивали за документалистика тук и зад граница.

Историята в новия филм на Галя Щърбева е вдъхновена от предаването й "Да хванеш гората" по Нова телевизия. "Филмът е подкрепен от Националния филмов център. В момента работим по финализирането и се надяваме до края на годината той да е факт, да е успешен, да се хареса на зрителите и отново да го предложим на "Нетфликс", разказа Щъбрева. Тя е продуцент на филма, съпругът й Петко Гюлчев е режисьор, сценарист е документалистът Тонислав Христов.

"Големият проблем на България е провинцията. Ако имах власт, бих облекчила хората, които започват да градят от нулата в тези изоставени кътчета на страната ни, щях да ги освободя от данъци за някакъв период от време, за да дават живот на малките населени места, в които се изисква огромна смелост да стартираш в тъмното и да нямаш никаква подкрепа", разказа журналистката.

За себе си Щърбева твърди, че отдавна е хванала гората, защото всекидневието й минава в път и срещи с хората по тези отдалечени от градската шумотевица места. "Аз попивам от тези прекрасни човешки истории, които променят и мен самата", споделя Галя Щърбева.

Четете още

ПО ДЕТСКИ! Галя Щърбева мечтаела да е продавачка на сирене

ПО ДЕТСКИ! Галя Щърбева мечтаела да е продавачка на сирене

Галя Щърбева със сестрите си след 15 г.

Галя Щърбева със сестрите си след 15 г.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама