Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/18153830 www.bgdnes.bg

Пращат Гущерова и Терзиев на психиатър

Разследването за побоя може да се забави над 2 месеца

Темида нищи дали видеото от скубането е автентично и дали борецът, а не друг е заснет на кадрите

Правят психиатрични експертизи на Светлана Гущерова и на Кирил Терзиев по разследването за побоя срещу нея, за който тя твърди, че й е нанесен именно от бореца. Това разбра "България Днес" от свои източници в Софийската районна прокуратура, където се нищи казусът.

Реклама

Темида е назначила да бъдат направени съдебно-психиатрични и психологични експертизи и на двамата, но по различни причини. Психичните изследвания предстои да установят дали Светлана Гущерова е изпитала страх от случилото се и дали има нанесени психични травми от преживяното. Експертизата, която е назначена на бореца Кирил Терзиев, е с цел да се установи дали е в добро психично здраве и дали е осъзнавал какво прави, ако наистина е извършил побоя.

Освен това е назначена и видеотехническа експертиза на кадрите от уличните камери, която трябва да установи по категоричен начин, че той видеозаписът е истински и не е подправен. Също трябва да се установи дали човекът, който дърпа Гущерова за косата, е именно Терзиев.

На видеото, с което Софийската районна прокуратура разполага вече от няколко дни, се вижда как мъж се пресяга от колата си, хваща косата на Гущерова през прозореца, докато тя е в собственото си возило, и я издърпва. При скубането тя се удря във врата на автомобила си. Също трябва да се установи дали на записа е Светлана Гущерова, защото и това не си личи добре заради ниското качеството на видеото.

Тук интересното е, че дори и да бъде установено, че насилникът е Кирил Терзиев, то записът не би могъл да се използва като доказателство пред съда. Това може да се случи само и единствено, ако това, което се вижда на записа, е потвърдено от поне двама свидетели.

Всичките експертизи са стандартни в разследвания от този тип, а именно за заплаха за убийство. Точно такива са и повдигнатите обвинения срещу Терзиев - закана за убийство. Към момента прокуратурата не разследва побой, тъй като няма данни, които да насочат следователите натам. Както "България Днес" писа пръв, няма нито избити зъби, нито някакви сериозни наранявания по лицето на Светлата Гущерова, които да сочат към побой, както самата тя твърди.

В момента се разпитват множество очевидци на случилото се. Някои са били в колите си, а други са преминавали през района на случката пеша, когато са видели грозните сцени.

Реклама

"Кирил Терзиев ми счупи предните зъби пред очите на децата ми. Наистина не мога да повярвам в каква държава живеем. Подкупна ли е полицията, за да се случва това", написа Гущерова малко след случката в инстаграм.

Кирил Терзиев твърди, че не е посягал на плеймейтката.

"Не съм докоснал дори Светлана Гущерова, камо ли да съм я пребил. Дал съм им купища - твърди сензационно спортистът, без да разкрие ориентировъчната сума. - Все обещават да ги върнат, но не го правят. Сещам се за поне още десет души, на които дължат." Това разказа Терзиев ексклузивно пред "България Днес" малко след като обвиненията се стовариха срещу него.

След нападението Гущерова веднага сигнализира на прокуратурата, че е бита и заплашвана от Кирил Терзиев. Малко по-късно той е призован да се яви в съда доброволно, без да бъде арестуван. На следващия ден след случката борецът се яви с адвоката си в съда и бе освободен с мярка за неотклонение "подписка".

В момента разследването е в началото, а експертизите могат да се забавят поне с 2 месеца, споделят източниците на "България Днес".

Четете още

Светлана Гущерова показа видео от скандала с Кирил Терзиев

Светлана Гущерова показа видео от скандала с Кирил Терзиев

Светлана Гущерова: Дъщеря ми не може да спи от страх!

Светлана Гущерова: Дъщеря ми не може да спи от страх!

Погват бореца Кирил Терзиев за закана за убийство срещу Светлана Гущерова

Погват бореца Кирил Терзиев за закана за убийство срещу Светлана Гущерова

Светлана Гущерова: Терзиев ни крещеше "ще ви убия"

Светлана Гущерова: Терзиев ни крещеше "ще ви убия"

Реклама
Реклама
Реклама