Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/18331321 www.bgdnes.bg

Киану Рийвс идва у нас

Жена му Александра Грант прави изложба в България

Голямата холивудска звезда Киану Рийвс идва у нас през пролетта догодина, стана ясно след разговор на вестника с представител на актьора, който миналия уикенд бе в Сърбия да изнесе концерт.

"Има вероятност това да се случи, тъй като жена му Александра ще има турне в източни страни, а за България знае доста неща", споделят от екипа на актьора.

Реклама

Очаква се догодина Александра да подреди изложба в София, а Киану да бъде с половинката си. Възможно е дори актьорът да изнесе и концерт у нас с групата си, но засега това не е сигурно.

Миналия уикенд Рийвс бе в сръбския град Крагуевац, където участва на фестивала "Арсенал фест" като китарист на групата Dogstar. В Сърбия той се разходил с барабаниста си Робърт Мейлхаус и дори поздравил група пенсионери в центъра на градчето, които не го разпознали. С него не била любимата му Александра, тъй като тя се занимава с картините си, които ще предложи на публиката по време на турнето си.

Организаторите на събитието, на което присъства Киану, споделят, че той имал скромен списък с изисквания: за него най-важното условие е всичко да е чисто - от леда в хладилника (обичал леден чай) до тоалетната в хотелската стая. За разлика от други световни рок изпълнители поискал безалкохолна бира и студено саке. Също така плодове и други неща от първа необходимост, както и кокосова вода.

С участието си във фестивала Киану поднови работата си в групата, която издаде нов албум след 20-годишна пауза.

"Липсваше ми съвместното ни писане на песни и концерти. И тримата решихме: ще направим това, да запишем албум. За мен Dogstar е страст, към която се радвам да се върна след всички тези години!", каза на концерта Киану.

Реклама

В сръбския град Киану направи премиера и на собствения си комикс. Рийвс е създател и съсценарист на комикса BRZRKR. Това е първото представяне на комикса пред балканска публика.

Организаторите подготвили на Киану пищна вечеря с печено прасенце, сармички и гибаница (сръбско-хърватския вариант на нашенската баница) с месо, но се оказало, че той е веган и изпробвал само сармичките.

"Впечатлен съм от Балканите и смятам с жена ми Александра да пообиколим всички страни в началото на другата година", потвърдил е евентуално идване и в България холивудският ас.

Половинката на актьора, 50-годишната художничка Александра, е обиколила половината свят, за да представя творбите си. Въпреки че набляга на рисуването, тя е експериментирала и с други творчески начинания. Има съвместни проекти с феминистката Елен Сиксус и писателя Майкъл Джойс. Много от нейните колекции са били показвани в галерии като Музея на изкуствата в Ориндж Каунти в Санта Ана и в Тексас. Връзката й с холивудската звезда датира от времето, когато двамата пишат заедно книга. Произведението е публикувано през 2011 г. Години по-късно от платонична връзката им се превръща в романтична и те правят своя публичен дебют като двойка през 2019 г.

Киану е човек, известен с това, че пази личния си живот от светлините на прожекторите, но на 4 юни се появи заедно с Александра Грант на червения килим в Лос Анджелис. "Обичаме се, но дали ще се оженим, това е въпрос на време", споделя за първи път тогава Киану.

Четете още

Защо Киану Рийвс е с патерици!? Счупил е капачка на коляното, спъва се в килим. Азис Ансари разказва, как 59-годишният актьор се е контузил по време на снимки

Защо Киану Рийвс е с патерици!? Счупил е капачка на коляното, спъва се в килим. Азис Ансари разказва, как 59-годишният актьор се е контузил по време на снимки

Менте?! Киану Рийвс пише на Мира Добрева

Менте?! Киану Рийвс пише на Мира Добрева

Кръщават мощна отрова на Киану Рийвс

Кръщават мощна отрова на Киану Рийвс

Колко е богат Киану Рийвс
Колко е богат Киану Рийвс

Колко е богат Киану Рийвс

Реклама
Реклама
Реклама