Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/18346889 www.bgdnes.bg

ГОЛЯМА ТРАГЕДИЯ! 15-годишната Натали живее с нечовешки болки

Спешна нужда от помощ!

Детето ми страда непрекъснато, не успявам да му помогна

"Детето ми изпитва нечовешки болки! Много е тежко положението. Източвам един катетър с гной, за да мога да я обезболя, но не винаги успявам. Страшно съм изморена вече!"

Това изповядва пред "България Днес" майката Калояна от Бургас, която е на предела на силите си. От 15 години борбеният родител е до леглото на дъщеря си, за да й помага да живее.

Реклама

Натали е родена със синдрома Фелан-Макдермид и има разновидност на болестта на Хиршпрунг, която засяга дебелото черво. Това включва детска церебрална парализа, тежък аутизъм, хронично нощно безсъние, но най-ужасяващото е органната недостатъчност. Заболяванията са толкова редки, че няколко години лекарите трудно поставят точната диагноза. Докато се лутат в различни варианти, детето се влошава почти фатално. Момичето стига до тежка инфекция и днес то живее в непрестанни болки и кърви. Натали няма и гълтателен рефлекс, заради което всяко хранене се оказва огромен риск за живота й.

"Когато реши да преглъща дори и най-обикновено кисело мляко или медицинската си храна, има 90% вероятност вместо в хранопровода да попадне в белите й дробове, както вече два пъти се случва. Това е равносилно на смърт", споделя Калояна.

Изстрадалата майка е съвсем сама в най-тежката си битка. Няма близки, които да й помагат, а бащата на детето й изчезва преди години и Калояна няма връзка с него. Малката Натали осъзнава всичко, което се случва около нея. Майка и дъщеря често комуникират, но единственото, което детето казва, е, че много го боли.

"Казва ми, че е много изморена. Не спира да го повтаря. Не може да спи. В крайна сметка някак си успявам да я успокоя и да й помогна да поспи поне няколко часа", казва със свито сърце самотният родител и допълва:

"Мечтая за детенце, което да ходи на училище и да не изпитва жестоки болки."

Приложените лечения в България не дават резултат. Има оферта за Турция, където Натали може да бъде оперирана и болките й да бъдат облекчени. За целта са нужни близо 90 000 евро. Сумата е почти събрана, остават само още 10 000 лв. Всеки, който желае, може да подкрепи Калояна и Натали, като дари на:

IBAN: BG28BPBI81704062290501

BIC: BPBIBGSF

Титуляр: Калояна Канариева

Реклама
Реклама
Реклама