Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/18359218 www.bgdnes.bg

Елин Рахнев ОСИНОВЯВА Фънки

Отдавна не разбирам от награди

Писателят и поет Елин Рахнев навърши 56 години наскоро, но за него това е само мотивация да продължи напред и въобще не се страхува от възрастта и от приказките на хората.

Наскоро издаде книга, която се нарича "Не зная как да се държа, когато ме обичат" и тя бе много добре приета от широката публика. Защото никой от нас не знае как наистина да се държи в такива моменти.

Реклама

"Това са събрани, а не избрани стихове от целия ми живот. Те са илюстрирани от художника Кольо Карамфилов през различните години. Илюстрации, които той е смятал за важни. Това е една много сакрална книга, която описва целия ми живот по някакъв начин", споделя големият Рахнев и добавя:

"Това са ми петте книги, които съм издал. В тях няма редакция, просто са направени в един том и това е".

Писателят има две награди ИКАР за пиесите "Боб" и "Фенове", както и една награда АСКЕЕР за текста на "Тест".

"Някога наградите ме блазнеха, но сега отдавна вече не разбирам от награди. Въобще не се интересувам от тях. В момента съм човек, който пише само. Дори за вашия вестник мога да кажа, че много рядко пиша вече. Просто трябва да се появи мотивация, за да напиша нещо".

За поета писането е доста болезнен процес. Той смята, че ако не е болезнено, няма как да бъде процес и обратното. Просто всичко написано трябва да е истинско.

Реклама

"Всеки има право да пише, разбира се, но до кого ще стигне написаното е отделен въпрос", категоричен е той.

Писателят е завършил "Сурдо педагогика", която е за глухи деца, но след това е записал режисура при проф. Крикор Азарян в НАТФИЗ. Винаги е смятал литературата като едно от най-естествените неща на света и винаги се е занимавал с литература.

В момента Рахнев поставя пиеса с Фънки, която е доста успешна сред зрителите, а Фънки прави доста впечатляващо участие в ролята си.

"Фънки играе в последната ми пиеса, която се казва "Веселата карета" и прави много основна роля. Толкова го харесвам, че смятам оттук нататък той да играе във всичките ми пиеси", категоричен е Елин Рахнев,

Според него Фънки е роден актьор и сцената на театъра е неговото истинско място. След "Веселата карета" Елин Рахнев ще го покани и в други свои постановки, защото смята, че талантът на Фънки тепърва предстои да бъде открит. Така режисьорът буквално "осиновява" Фънки в театъра. 

Самият Рахнев за момента не желае да говори за плановете си, но те вероятно ще са повече от това, което очакват зрителите.

Четете още

Елин Рахнев с болки в кръста, чака диагноза

Елин Рахнев с болки в кръста, чака диагноза

Елин Рахнев се усамотява в балкана с Мая Бежанска и компания

Елин Рахнев се усамотява в балкана с Мая Бежанска и компания

Елин Рахнев гледал 200 филма през лятото

Елин Рахнев гледал 200 филма през лятото

Елин Рахнев пребори парализата

Елин Рахнев пребори парализата

Реклама
Реклама
Реклама