Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/1854698 www.bgdnes.bg

Новият спортен министър Петър Стойчев бел цербер в семейството

За да бъдеш изключителен спортист се иска не само да си талантлив и сериозен в тренировките. Всичко се свежда до това колко корав характер носиш. В случая с най-известния ни плувец в маратонските дисциплини Петър Стойчев е точно така. Новият спортен министър спечелил почти всичко в кариерата си, е със суров нрав.


Онези, които познават лично Петър Стойчев споделят, че той е такъв не само в спорта. Министърът бил истински деспот у дома. Не давал на жена си да каже "гък", камо ли да вземе отношение, да изрази лично мнение или да опита да му се наложи за каквото и да било. Бившата националка по синхронно плуване Ася Анастасова била по-тиха от мушичка и приела това си поведение  още от годините, в които двамата станали гаджета.

Реклама

Ася бе сред най-големите ни надежди в синхронното плуване, където участваше в дует със своята близка приятелка Богдана Зарева. Те влизат в историята на родния спорт като първите представителки на страната ни на олимпийски игри. Това се случва в Атина през 2004 г., когато Ася вече е дала сърцето си на Петър. След това тя решава да прекрати кариерата си под давлението на своята половинка, за да може да му се отдаде напълно. Анастасова приема с охота, защото за нея грижите за любимия мъж са над всичко. Тя жертва не само страстите в басейна, но и професионалните си амбиции след това.


Петър и Ася Анастасова са заедно вече повече от 13 години. Сватба обаче вдигнаха едва през 2007 година. Говори се, че помпозното тържество във Военния клуб в София е финансирано изцяло от Тодор Батков и спругата му Здравка. Родствената връзка на Петър Стойчев и президента на ПФК "Левски" в последно време причинява на плувеца дискомфорт и голям медиен интерес. Адвокатът е кум на Стойчев и спонсорира всичките му стартове в продължение на години.


Говори се, че кумовете уважили всички желания на влюбената двойка и сватбата, която била наистина уникална, погълнала близо 100 000 лева.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама