Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/1877575 www.bgdnes.bg

Стефка Костадинова: Трябва да съм силна след смъртта на татко

Стефка Костадинова е легенда в спорта. На лекоатлетическата писта тя е прескачала 197 пъти 200 см. Три пъти е подобрявала световните рекорди на открито и 4 в зала. На 30 август 1987 г. световната, европейска и олимпийска шампионка преодоля "космическите" 209 см., а достижението й е ненадминато и до днес. В момента чаровната пловдивчанка е втори мандат шеф на БОК. Тези дни тя отпразнува 48-ият си рожден ден.

Костадинова споделя, че не се чувства на 48. Работата й е такава, че във всекидневието си контактува с много млади хора. Шампионката разказва, че никога не е крила годините си, защото те са живота й.

Реклама

Стефка е горда, че е на 48 години и световният й рекорд вече четвърт век не е подобрен. Чувства се добре и смята, че е успяла жена. Споделя, че е щастлива, има прекрасен съпруг и дете, което тази година ще навърши 18. Голямата й болка обаче е загубата на баща й.

Стефка Костадинова разказва, че баща й си отишъл от този свят спокоен, че тя е в перфектни отношения с брат си, че е щастлива със съпруга си, а синът й е станал мъж. Споделя, че е такава, каквато е, защото се е метнала на баща си.

Лекоатлетката споделя, че загубата на баща й е един от най-трудните моменти в живота й, наред със загуби на състезания и контузии. Тя обаче е мобилизирана да бъде силна, да е опора и успокоение на брат си и на съпругата на баща си, както и на неговото внуче.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама