Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/1877698 www.bgdnes.bg

Духът на Николай Хайтов не може да намери покой

Духът на Николай Хайтов не може да намери покой вече близо 11 години след смъртта на писателя. Покойният творец броди като полтъргайст из дома си, бесен, че роднините му са във война за наследството му. Скандалите са за имоти, авторски права и за това кой има право да се изкарва по-близък до автора на "Диви разкази" и "Капитан Петко войвода".

В жилището, което Хайтов обитавал с третата си съпруга Жени Божилова, неведъж са се случвали странни неща. Понякога вещи падали сами, друг път часовник отскачал около метър от стената, на която бил закачен. Картините също не стояли мирни. Сякаш някой ги изтръгвал от пироните и с ярост ги запокитвал на пода. Самата Жени Божилова е разправяла как тайнствена сянка прекосявала входното антре на апартамента. За да се кротне полтъргайстът, тя дори е викала свещеник да чете заупокойни молитви.

Реклама

Причината за всичко това са скандалите за наследството на писателя, които не дават мира на неговия неспокоен дух. Хайтов има една дъщеря, Елена, от първата си съпруга и двама сина - Александър и Здравец, от втората. От третата - Жени Божилова, творецът няма деца.

Трите съпруги на Николай Хайтов и трите му деца така и не успели да се разберат кой е в правото да го наследи след смъртта му. Разправиите за имуществото и авторските права били съпроводени и от съдебни дела и делби. Затова никак не е чудно, че духът на Хайтов не намира покой и до ден днешен, десетилетие след смъртта на големия писател.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама