Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/18778416 www.bgdnes.bg

Скандали маскират възрастта на Евгени Минчев

*Паркетният лъв сваля 12 килограма

*По-добре да остарявам като гей, а не като дебела жена, казва 61-годишният лорд

Скандалите държат във форма лорд Евгени Минчев. 61-годишният паркетен лъв наскоро отново попадна в заглавията, след като бурно брани спорния закон за джендър пропагандата в училищата. Светският хроникьор е твърдо против децата да учат за различната сексуална ориентация, въпреки че самият той е точно с такава. Минчев вдигна голям скандал в студиото на Би Ти Ви на водещата Мария Цънцарова и медийния експерт Георги Лозанов, които очевидно бяха на противоположното мнение. "Знаете ли какво е да си гей в училище през 1978 г.", попита Евгени, който твърди, че не е имал проблеми с властите тогава заради различната си ориентация.

Реклама

"Трябва да проповядваме мъжество, вяра и религия в училищата. Със сигурност аз съм повече мъж от вас - категоричен бе Минчев. Гледах лозунги от протеста на хората с различна сексуална ориентация. На един от тях пишеше: "Колко още деца трябва да умрат заради вас?". А аз бих ви запитал: "Колко още деца няма да се родят благодарение на вас?".

Самият лорд има тежко детство. Той е извънбрачно дете и едва на два месеца е зарязан от биологичните си родители в социален дом. След това е осиновен, но животът му отново не е цветя и рози. Семейството живее в мизерия, а новият му баща има сериозни проблеми с алкохола и е известен в Златица като "Пияното Коце".

"Осиновиха ме симпатични родители - баща, който беше кожухар, но много пиеше и това провали и брака, и него. Почина някъде през 80-те години", разказва Евгени. Самият той също има афинитет към чашката и не го крие. Неведнъж се е забърквал в пиянски скандали, когато прекали с питиета. Наскоро той бе арестуван за дребно хулиганство след конфликт с младежи в центъра на София и грубо отношение към полиция. Според тях лордът ги е обиждал и силно е миришел на алкохол. В крайна сметка съдът глоби с 350 лева Минчев, който твърди, че е жертва и е бил набит от младежите. Паркетният лъв разкрива, че още по времето на соца е бил арестуван за алкохолизъм. "Гала, хич не ми крий уискито. Защото аз съм затварян в милицията за алкохолизъм", каза с усмивка лордът при едно от гостуванията си в ефира на "Нова", след което си получи питието. Напоследък Евгени набляга на коктейлите и не изпуска чашата по време на многобройните светски събития, в които участва. Обича и марковото шампанско, от което е изпил "една-две".

С изключение на алкохола Евгени опитва да живее здравословен начин на живот. Лордът обича да се разхожда и да си брои калориите, а по време на пандемията ударно сваля 12 килограма. Той дори издава "арогантна" книга за здравословен живот, където разказва за своята философия. "Това е пътеводител в премахване на хранителни заблуди. Наречена е арогантна заради казване в очите истинските причини за напълняване и компрометира порочните кръгове на хранителна зависимост", казва Минчев. Той често се храни с изискана кухня, но няма нищо против и да хапне от боба на неговата приятелка Нешка Робева. Паркетният лъв никога не е спортувал, но има доста приятели от тази сфера и твърди, че е фен на футболния ЦСКА.

На 61 години паркетният лъв се чувства в най-добрата си форма. "По-добре да остарявам като гей, отколкото като дебела жена", казва в неговия стил Минчев. За него възрастта вече е само цифра. "На 60 разбрах младостта и това, че тя не е в рождената дата - казва лордът. - Младостта е помисъл, отношение, директива на съзнанието, която се материализира с тялото и духа. Младостта е знак към Вселената, че искаш да продължиш. Младостта е дълг, който осъзналите го искат да изпълняват доброволно и благородно. На 60 схванах, че тялото не е мълчалив обект, а говори с нас чрез определени свои прояви. И те не са само болестите, тъмните петна, отпуснатата кожа. Това са неговите негативни речитативи, с които се свързва, за да ни напомни че сме тленни, но и че можем да променим това."

Четете още

Лорд Минчев съветва: Правете деца, не пропаганда

Лорд Минчев съветва: Правете деца, не пропаганда

Лорд Минчев имал фенове по летищата

Лорд Минчев имал фенове по летищата

Евгени Минчев на гости при Нешка Робева

Евгени Минчев на гости при Нешка Робева

Евгени Минчев не хареса откриването на олимпиадата

Евгени Минчев не хареса откриването на олимпиадата

Реклама
Реклама
Реклама