Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/19037571 www.bgdnes.bg

Опера разказа играта на финансист в "Стани богат"

С 5000 лева напусна по собствено желание "Стани богат" служителят в Комисията по финансов надзор Красимир Александров, който обяви, че ще дари част от спечелената сума на Асоциацията "Детско сърце" и по-специално - на децата с вродени сърдечни малформации. "Аз бях такова дете, но след операцията ми през 1992 г. съм вече друг човек", сподели той.

До тази сигурна сума Александров игра отлично и прояви забележителна ерудиция, а публиката в студиото избухна в луди аплодисменти, когато улучи истинското име на Хаджи Димитър - Димитър Николов Асенов, посочвайки, че неговият племенник, участник в Илинденското въстание, се казва Кръстьо Асенов. "Браво, аз бих ви нарекъл служител на Комисията по финансова красота!", възхити му се водещият.

Реклама

Самият Ники Кънчев обаче се саморазобличи като недобър познавач на Олимпийското движение за разлика от финансовия надзорник на стола на богатството. Водещият на шоуто допусна, че ездата може би се споменавала в химна на Игрите, но Красимир Александров отново пусна в ход желязната си логика и заложи на ездата, което му осигури първата по-солидна сума. Ники Кънчев обаче не пропусна да се изфука с познанството си с водещия на полския "Стани богат" Хуберт Урбански, който веднъж му позвънил в студиото да му съобщи, че е роднина на прочутия ни конен ездач Крум Лекарски.

   Истинска дискусия се разгоря между служителя на Комисията по финансов надзор, неговия приятел в студиото - учителя по история в 31 гимназия в София Борис Русев и водещия за правилния отговор коя българска опера е била забранена от двореца и се налага премиерата й да се състои през 1936 г. в Братислава. Помогачът на Александров се спря на операта "Цар Калоян", защото според него можела да разсърди гърците, наречени в творбата "ромеи", и да влоши отношенията на двореца с южната ни съседка. Кънчев пък си призна, че едната от посочените опери - "Янините девет братя", не му говори нищо. Този път го закъса иначе ерудираният финансов надзорник. Той довери без никакво смущение, че никога през живота си не е ходил на опера. "Не е моето", поясни Красимир Александров. След няколко минути на напрегнат размисъл той обяви, че е дотук и се отказва от по-нататъшната си битка за заветните 100 бона. Оказа се, че е избрал правилната тактика. Вече извън регламента служителят на Комисията по финансов надзор каза, че е щял да заложи на операта "Ивайло" и да загуби заключената сума от 5000 лв.

   Но именно тук се оказа заровено умрялото куче. Екипът, съставящ въпросите за "Стани богат" и одобряващите ги, са допуснали през 30-те години на миналия век да е била забранявана опера... създадена едва през 1950-а. През тази година я написва Марин Големинов, а е поставена на сцената на Софийската опера 9 години по-късно.

Дали екипът е решил да тества по всички линии познанията на участниците, или е ситуирал нарочно в 30-те опера, композирана през 50-те, остава загадка. Но със сигурност остана усещането, че "има нещо гнило" зад кадър в популярното шоу.

Четете още

Нов жокер в "Стани богат"! Ники Кънчев вече ще помага на участниците

Нов жокер в "Стани богат"! Ники Кънчев вече ще помага на участниците

ЛЕК ИНЦИДЕНТ в "Стани богат"! Участничка аха да се пребие пред очите на Ники Кънчев

ЛЕК ИНЦИДЕНТ в "Стани богат"! Участничка аха да се пребие пред очите на Ники Кънчев

БРАВО! Участник в "Стани богат" дарява пари на къща музей

БРАВО! Участник в "Стани богат" дарява пари на къща музей

Ники Кънчев в "Стани богат": Такава логика отдавна не бях чувал

Ники Кънчев в "Стани богат": Такава логика отдавна не бях чувал

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама