Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/19054847 www.bgdnes.bg

Министърът на културата Найден Тодоров Скандалът в театрите ще е за добро!

Въпреки, че съм отвратен и съм в потрес, нещо в мен се радва. Това е стартиране на оздравителен процес за цялата културна система в България. Тези промени ще са за по-добро! Това коментира министърът на културата Найден Тодоров по повод аферата "Манукян" в предаването "На фокус" по Нова тв.

Не му се вярва хора от министерството да са инициатори на схемата с източване на пари чрез театрите, но допуска, че може да са участвали. Засега не е открит сив кардинал във ведомството.
Тодоров няма обяснение как се е случило без да се разбере. "Когато го разбрахме, беше късно", посочва министърът на културата. Разбира за източването дни преди да го потърсят разследващите след справка от финансовата дирекция за баланса на края на месеца. Не се е разбрало веднага, защото са искани по немного пари през няколко дни, разказва Тодоров за схемата с източване на близо 1 млн. лв. от театъра в Разград. Той призна, че е против предишната директорка на театъра в Разград, но не вярва тя да е вършила нередности.

Реклама

По думите му в Смолян схемата е идентична, но там има изтичане на големи средства към определени фирми. Заради започналото разследване и скандала Найден Тодоров е поискал проверка от външни институции във всички театри. Предполага, че по-голямата част от сектора не са в схемата.
Системата е пробита и трябва да бъде сменена, проверка ще покаже дали е било така през годините, коментира министърът. По повод твърдения за проблеми в театъра в Пазарджик, той разкри, че е имало проверка през м.г., тя е установила нарушения и информацията е предадена на разследващите.

Запитан дали се притеснява от обвинения, министърът заяви: "Живея така, че вечер да спя с чиста съвест. Хората, които не ме харесват, може да се възползват, но нещата са от години, а аз съм от месеци. Трябва да се обърне внимание на всеки, който казва "Дръжте крадеца!".

Четете още

Манукян работи с Криско, Геро, Йорданка Христова и Тони Димитрова

Манукян работи с Криско, Геро, Йорданка Христова и Тони Димитрова

Калин Сърменов разкри схемата за точене на театри

Калин Сърменов разкри схемата за точене на театри

Проклятие застига Левон Манукян

Проклятие застига Левон Манукян

15 бона гаранция за шефа на Смолянския театър

15 бона гаранция за шефа на Смолянския театър

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама