Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/19085981 www.bgdnes.bg

Стартира първият бирен фестивал ‘БИРЕНО МИ Е’ на Хилтън София advertorial icon

Ники Кънчев, Павел Владимиров, Наталия Гуркова и Лора Капустина бяха сред първите, които посетиха събитието и се ангажираха с благотворителната му кауза в подкрепа на софийския зоопарк

От днес до 12 октомври градината на ресторант ОXBO в Хилтън София се трансформира в бирена арена с първото издание на ‘Бирено ми е’ фест. Фестивалът вече бе официално открит, като Ники Кънчев, Павел Владимиров, Наталия Гуркова, Ирина Папазова, Ваня Джеферович и Лора Капустина бяха сред първите, които посетиха събитието и опитаха пенливата напитка и тематичното меню. То е изготвено специално от шеф готвача на Хилтън и включва различни видове наденички, топли бретцели, sauerkraut (кисело зеле) и фестивална бира, осигурена от Weihenstephaner.

Фестивалът ще се провежда във всеки от дните от 10 до 12 октомври, от 12:00 до 22:00 ч., като програмата включва и различни игри, които тестват най-смелите и точни фенове на бирата. Достъпът до събитието е с билети, а всички приходи от продажбата ще бъдат дарени на Зоологическата градина в София. Всеки посетител е добре дошъл и с домашния си любимец.

„Изключително сме щастливи, че днес поставяме началото на една бирена традиция в Хилтън София, а именно ‘Бирено ми е’ фест. Обещаваме събитието да бъде именно това, традиция, която всяка година да радва феновете на бирата и вкусната храна в София. За нас фестивалът носи и двойна радост, защото се провежда с благотворителен характер, а в нашето ДНК като една от водещите хотелиерски марки е да сме социално отговорни и да допринасяме за превръщането на света в едно по-добро място“, каза Бойка Каменова, Оперативен директор на Хилтън София.

Билетите за ‘Бирено ми е’ фест ще се продават на място, като цената за възрастни е 10 лв. с включена 500 мл бира Weihenstephaner, за деца от 10 до 18 г. е 5 лв. с включен бретцел, а достъпът за малчугани под 10 г. е безплатен. Групите от 6 човека пък ще могат да се възползват от промоционална цена от 45 лв. на човек при предварителна резервация, включваща вход, бира за всеки и голямо плато с наденички, кисело зеле, картофена салата и други деликатеси за споделяне.

Освен вкусно хапване посетителите на фестивала ще могат да се насладят и на много забавления, като бирени игри и състезания с награди. Сред тях са бира понг съревнование, stein-holding състезание с халби бира, вълнуващи фото предизвикателства, късметлийска томбола, DJ парти музика и други.

А за най-големите почитатели на гастрономията на 13 октомври от 12:30 ч. до 15:30 ч. Хилтън София и ресторант OXBO готвят още една апетитна изненада: в ресторанта ще се проведе първият бирен брънч, по време на който гостите ще могат да се потопят в изобилие от вкусове. Освен подбрано меню, което се предлага на принципа all-you-can-eat и може да засити всеки, за малките посетители са предвидени увлекателни игри с аниматор, който да се погрижи за тяхното добро настроение и забавления. 

За резервации: +359 2 933 5000; +359 89550 9022

Реклама
Реклама
Реклама