Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/19097677 www.bgdnes.bg

Водещата Оля Малинова от "Преди обед" пребори депресията

Да се борим с коварната болест, призовава Оля Малинова

Новата водеща от "Преди обед" Оля Малинова разкри, че е имала дълга борба с депресията. Изгряващата звезда на малкия екран споделя скорошни снимки от себе си по този повод със следните думи:

"Депресията може да е навсякъде около нас, скрита като усмивка. И ако може по-често да питаме хората наоколо: "Имаш ли нужда от помощ?". Защото понякога депресията изглежда така", казва Малинова, която привидно изглежда щастлива и успешна, но всъщност се измъчва от тежката психична болест.

Реклама

Комедийната актриса иска да покаже, че депресията й не е толкова очевидна, но все пак страда от коварната психична болест. "Тя просто идва в един момент и е добре, ако това се случи, да можем да потърсим помощ. Или просто да предложим такава", призовава тя към всички, които боледуват психично.

Малинова прави разкритието по повод скорошния Международен ден на психичното здраве и прави обръщение към всички, които са приемали нейния проблем за несериозен. "Ма ти луда ли си?", "те са психопати", "той е шизофреник", но също така и на "пий витамин Д", "не се лигави", "стегни се" и "да не съм луд да ходя на терапия". Депресията може да покоси всеки един от нас без значение от родословното дърво, банкова сметка и секса", споделя Оля.

Тя знае, че болестта може да има много лица освен само да се крие с усмивка: "Може да е някой, който рязко си изтрива профила, някой, който те напада без причина в интернет, или нещо, което те човърка всяка сутрин", разказва новото лице на бТВ.

Стендъп комичката също подчерта, че не трябва да се игнорира проблемът и че трябва да се лекуваме, ако страдаме от душевното заболяване: "Да си кажем, че в годината 2024 е съвсем нормално да се ходи на психотерапия. И на психиатър, ако се налага. Да се пият хапчета, ако са предписани. И да спрем да омаловажаваме тази коварна болест, само защото хората с депресия продължават да ходят на работа, да влачат торби с буркани и да стържат загорели тави", споделя производителката на малиново вино, която е била болна, но функционална. В момента, слава Богу, Маринова е по-добре, но вижда все още обществената стигма на тази болест. Именно затова показва пътят за изцеляване на всички, които са страдали като нея.

Браво!

Четете още

Петър Дочев изчезна от "Преди обед"

Петър Дочев изчезна от "Преди обед"

Зайнеб изчезна от "Преди обед", разкриха дали се е отказала

Зайнеб изчезна от "Преди обед", разкриха дали се е отказала

Двама oт водещите на "Преди обед" изчезнаха

Двама oт водещите на "Преди обед" изчезнаха

ТВ водещата Франциска Йорданова изчезна от "Преди обед"

ТВ водещата Франциска Йорданова изчезна от "Преди обед"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама