Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/19110225 www.bgdnes.bg

Пророкува ли Кирил Маричков смъртта си? Вижте какво казва в последното си интервю

Фатализъм обсебва големия Кирил Маричков броени дни преди да падне от сцената и да загуби живота си във врачанското село Селановци.

В последното си интервю пред Би Ти Ви патриархът на българския рок се притеснява да не е "дръпнал дявола за опашката", обявявайки концерт в края на октомври по повод предстоящия му 80-ти рожден ден. Маричков дори разказва как си представя да пада на сцената. Именно по този начин великият музикант си отиде от този свят. Неговите проблеми започват отново с падане, но на улицата пред дома му.

Реклама

"Такива неща ми се случиха преди четири месеца, че станах фаталист - казва Щурецът в последното си интервю за предаването "120 минути" по Би Ти Ви. - Май дръпнах дявола за опашката, като обявихме, че ще празнувам 80 години."

Падането пред дома му става малко преди заедно с "Фондацията" да замине на турне в САЩ. То бе прекратено предсрочно заради проблемите на Маричков. Ето какво разказва той:

"Чух всякакви небивалици, че съм получил инфаркт, че ме е блъснала кола и т. н. Всъщност, това се случи преди Щатите. Бях близо до вкъщи, беше валял дъжд и избягвайки една локва се спънах в един хубав капак на шахта и се пльоснах на земята. Имах торби в ръцете и и се проснах с лицето, устата ми стана като на фолкпевица със силикон. Страшна болка, веднага отидох в болница, с едно такси с жена ми. Двама души ми помогнаха да стана от мястото и казаха, че ще свидетелстват, ако тръгна да съдя общината. Направиха ми веднага снимки, казаха , че нямам счупени ребра. Посъветваха ме да не тръгвам за Щатите, защото е тежко падането. Аз обаче реших да отида, болят ме ребрата, но нищо. Още на първия концерт усетих болка отзад в гърба. Имах отдавна травма с прешлените от една ужасна катастрофа. Болката се увеличаваше с всеки ден, издържах пет концерта. В Сан Франциско разбрах, че просто ще падна на сцената... Прибрах се със самолет с един наш приятел, бях се изгърбил, не можех да ходя почти. Влязох веднага в болница, големи перипетии имах. Оказа се, че съм с два счупени прешлена, направиха ми операция. Ако бях на 20 години вероятно щях да имам повече рефлекс. Едно е да паднеш на 20 години, друго е на 80. Сложиха ми цимент в прешлените, общо взето се оправих. Надявам се всичко лошо да е останало назад..."

Четете още

Във вторник се прощаваме с Кирил Маричков

Във вторник се прощаваме с Кирил Маричков

200 китари свирят "Клетва" в памет на Кирил Маричков

200 китари свирят "Клетва" в памет на Кирил Маричков

Иван Костов: Маричков не се отдръпна, той беше убеден демократ

Иван Костов: Маричков не се отдръпна, той беше убеден демократ

Последната среща на Лили Иванова с Кирил Маричков била в Народния театър

Последната среща на Лили Иванова с Кирил Маричков била в Народния театър

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама