Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/19138499 www.bgdnes.bg

Гласът на "Биг брадър" Илия Георгиев: Бях на косъм от смъртта

 9 часа се борят за живота му!

Сега съм в капан, след операция лежа в болница с умиращ човек от едната страна и с тежко болни от другата 

"Спасиха живота ми след 9-часова спешна операция в Плевен. Бях на косъм от смъртта, а лекарите ми споделиха, че съм имал голям късмет, че съм оцелял и са ме спасили."

Реклама

Така започва изповедта си пред "България Днес" актьорът Илия Георгиев - дългогодишен радиоводещ, войсоувър артист и глас зад кадър на някои от най-рейтинговите телевизионни риалити формати - "ВИП брадър", "Биг брадър", "Денсинг старс", "Стани богат".

Докато е на участие в родното Велико Търново, Илия усеща проблем в сърцето и остри болки в гърдите. Оказва се дисекация на аортата. Тя се причинява от разкъсването на най-вътрешния слой на аортата (интимата) или от кръвоизлив в средния й слой (медията), в резултат на което той се разслоява под действието на повишеното налягане в съда. Резултат е създаването на фалшиво (сляпо) пространство, в който започва да тече артериална кръв.

Това е спешно състояние, чиято навременна диагноза е от изключителна важност за живота на пациента. От изключително значение е бързото и адекватно лечение на дисекацията на аортата. Ненавреме установена, тя за кратко води до фатален изход.

Именно затова Илия Георгиев е откаран в най-близката до Велико Търново болница, където може да бъде извършена спешна животоспасяваща операция на сърцето, и тя е в Плевен. Медиците не са сигурни дали Илия ще издържи времето да бъде откаран в болница в София и не рискуват.

"Рано сутринта на 20 септември ми беше направена операцията, която продължава девет часа. Общо 21 дни досега прекарах в клиниката по кардиохирургия и шест дни в реанимация. Изключително доволен съм от ръководителя на клиниката по кардиохирургия, който ме оперира и където всичко беше чудесно", сподели в четвъртък пред вестника филмовият герой в "Под прикритие", "Дървото нa животa", "Съдби на кръстопът", "Руменa войводa", "Ние, нашите и вашите", "Откраднат живот", "Смелите" и други.

"За него се грижат екип от специалисти и рехабилитатори, които помагат за неговото възстановяване", съобщиха тогава в социалните мрежи от екипа на един от най-разпознаваемите български гласове.

Реклама

По-късно след направен ехограф става ясно, че Илия събира вода в сърдечната област.

"Беше ми направена втора операция, за да бъде източена течността. Така два пъти бях интубиран, а след упойката съм бил в будна кома един ден, събудих се на следващия", връща лентата назад Георгиев.

След като е достатъчно укрепнал, в болницата са махнати дренажите на Илия Георгиев и той е изписан. Не след дълго се появява висока температура и той се връща обратно в лечебното заведение. Там установяват инфекция и оставят актьора за нов престой и наблюдение. Този път Илия не е в клиниката по кардиохирургия, където спасяват живота му и се грижат за него, а... в тази по пулмология, където са настанени тежко болни пациенти с проблеми с дишането и белите дробове. Отговорът по време на визитация е, защото няма места, а Илия Георгиев е оставен в болнична стая общо с четири легла, всичките запълнени с пациенти.

"Не успявам да разбера откъде точно идва тази инфекция. След животоспасяваща операция съм принуден да съжителствам с умиращ човек на една ръка разстояние, а от другата с пациент, който храчи кръв. В съседната стая има болен от ковид. Исках да платя за отделна стая със собствен санитарен възел, но се оказа, че нямало такава. Очаквах да съм в кардиохирургията, където ме спасиха и се грижеха за мен, а сега съм в това положение. Благодарен съм за всичко, но сега съм заобиколен от тежко болни пациенти и по-добре да се лекувам вкъщи, отколкото да се рискува здравето ми с толкова много вируси около мен", сподели пред вестника Илия Георгиев от болничното си легло.

Оказва се, че Георгиев трябва да остане чак до понеделник в болничната стая, защото тогава изтича клиничната пътека. Ако иска да си тръгне по-рано на своя глава и да се прибере вкъщи, популярният актьор се налага да плати 1500 лв. за въпросната пътека.

"В капан съм, от който се опитвам да изляза. Моля се на Бог да оздравея и всичко това да приключи", казва още гласът на риалити форматите у нас, който отмени всичките си ангажименти до края на годината.

"България Днес" пожелава крепко здраве, бързо излизане от неприятната ситуация и скорошно завръщане в студиото и на сцената на Илия Георгиев!

Четете още

На 100 мадами пише Николай от "Биг брадър"

На 100 мадами пише Николай от "Биг брадър"

НАПЕЧЕНО! Двете откачалки на "Биг Брадър" за малко да се сбият (ВИДЕО)

НАПЕЧЕНО! Двете откачалки на "Биг Брадър" за малко да се сбият (ВИДЕО)

Първият напуснал "Биг брадър": Еротичният модел Анджела ще спечели!

Първият напуснал "Биг брадър": Еротичният модел Анджела ще спечели!

Скандалната Ивон от "Биг брадър" първа дружка със Сашка Васева

Скандалната Ивон от "Биг брадър" първа дружка със Сашка Васева

Реклама
Реклама
Реклама