Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/19150239 www.bgdnes.bg

Според Мариета Николаева начетен човек седи зад атаките срещу нея

"Почти всеки ден ме питат дали вече имам яснота откъде дойде мощната поръчка срещу мен? Да бъда отстреляна с манипулирани снимки и гнусни измислици. И призиви да бъда уволнена. Мина почти месец. И да, имаме насока". Това признание направи журналистката Мариета Николаева и разказа, че по разследването работи не само ГДБОП, но и  паралелен екип – IT специалист, криминален психолог и двама журналисти.

"И ще бъда абсолютно безкомпромисна. Колкото и професионално да е направена мръсната поръчка, колкото и да са заличени следите. Казвам професионално, тъй като това несъмнено се потвърждава от всеки един детайл", отсича Николаева.

Реклама

Поръчката с deep fake срещу нея е мащабна, а атаката - координирана.

"Дори научих и цените на тези активни мероприятия. Но за тези неща трябва и влияние, не само пари. Манипулираната ми снимка с откровени простотии не е била публикувана само в жълти сайтове, а и в безброй социални мрежи", обясни още Мариета. Тя твърди, че никога не е  имала свързаност, зависимости, нито пък е влизала в аморални афери. 

"Разпространени бяха и брутално гнусни имейли до колеги, ръководството на телевизията и абсолютно всички възможни отдели. Не, не са писани от психически неуравновесен човек. Психопрофилът категорично отхвърли това. Напротив. Начетен човек, който знае какво прави, стои зад атаките срещу мен. И заличава следите си", категорична е журналистката.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама