Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/1946374 www.bgdnes.bg

Синът на Радой Ралин Кин Стоянов: Татко си отиде дълбоко огорчен!

Ако беше жив, на 23 април Радой Ралин щеше да навърши 90 или 91. Един от синовете на големия сатирик разкрива мистерията с датата.

Кин Стоянов е журналист, заедно с колегата си Емил Явнев водят четири свои авторски предавания в радио "София". Негов син от брака му с Капка Георгиева е бившият атакист и настоящ евродепутат Димитър Стоянов.

Реклама

Кин разказва, че има една хубава мистификация около датата на раждане на Радой Ралин, която той само организира. В държавния архив се пази оригиналния му акт за раждане от 23 април 1922 година. Как става така, че в паспорта му като дата за раждане е записана 1923 година, въпреки че единният му граждански номер започва с 22, не е ясно. Може да се каже, че това е една от неговите шеги, които и сега посмъртно пак прави. Така се подреждат нещата, че две години поред му отбелязват 90-годишнината.

Кин Стоянов споделя, че Радой си е отишъл от този свят в дълбока депресия. На първия митинг в зората на демокрацията той очертава политическата програма на опозицията. Многопартийна демокрация. Възстановяване на старите демократически партии, които да не се стремят само към властта, а да са центрове за израстване и личностно развитие. Когато вижда после какво правят класическите и новите партии, как се провалят и стават байганьовски, той е дълбоко огорчен. Силният хуморист Радой Ралин става тъжен. Всичко, на което е вярвал, рухва.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама