Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/1946438 www.bgdnes.bg

Примата Дарина Такова: Загубих гласа си заради лекарска грешка

Дарина Такова е една от най-известните ни оперни певици. Родена е в София и завършва Консерваторията в класа на Мила Дюлгерова. Дълго време пее на най-престижните оперни сцени по света. Работила е с най-великите диригенти като Рикардо Мути, Клаудио Абадо, Зубин Мета.

Преди време примата губи гласа си след лекарска грешка в разцвета на кариерата си. В момента тя работи като педагог и е сред кандидатите за шеф на Софийската опера.

Реклама

Дарина споделя, че гласът й е бил отнет с лекарска грешка и тя дълго време се възстановява психически и физически от този удар. Когато от най-ранна детска възраст си отдал живота си на своя глас, загубата му може да те доведе до сериозни емоционални травми. На оперната прима й отнема дълго време, за да стигне до момента, в който осъзнава, че може отново да пее и да се върне на сцената, но няма да бъде на същото ниво като преди. Тя казва, че винаги е била певица с висок морал и не би си позволила да прави изкуство с компромисно ниво.

Дарина Такова е поела по пътя на духовното развитие. Тя споделя, че е силен и смел човек и след всички кризи на страх, тревога и обреченост е открила своя нов път и му се е отдала напълно.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама